Primul centru comercial deschis in Romania, Bucuresti Mall, a intrat in luna mai a acestui an in modernizare, proces care se va derula timp de 18 luni. In cadrul renovarii vor avea loc reconfigurari ale unor spatii si schimbari de design.

Pe durata lucrarilor de modernizare centrul comercial va fi functional lucrandu-se pe etape. In prezent in Bucuresti Mall sunt 6 micro-santiere, iar 90% din suprafata este functionala. Cristian Costache, managerul Bucuresti Mall a mentionat ca de la debutul lucrarilor a fost finalizat un nou culoar la subsolul centrului comercial. De asemenea, lucrarile de modernizare prevad si permutarile unor magazine in centrul comercial. Astfel, magazinul Intersport s-a mutat la subsol, iar magazinele pentru copii vor fi toate la etajul 2.

Potrivit lui Yurdaer Kahraman, global CEO commercial real estate properties Fiba Holding, compania din care face parte Anchor Grup, dezvoltatorul Bucuresti Mall, obiectivul modernizarii este pozitionarea centrului comercial ca un pol de fashion, care va include gruparea brandurilor pe categorii. Procesul de modernizare al centrului comercial a adus si o serie de noi magazine in Bucuresti Mall, dar si unitati care se vor extinde, brandul Mango spre exemplu urmand sa isi extinda spatiul din mallul din Vitan si sa aiba aici un flagship store. Printre brandurile noi se numara Subway, Ecco si CCC, dar si LC Waikiki va deschide in mall.

Potrivit lui Kahraman pentru ca un mall ca Bucuresti Mall sa aiba succes trebuie sa inregistreze minimum 25.000-30.000 de vizitatori pe zi, interval, in care, spune el, Bucuresti Mall se incadreaza. Kahraman mentioneaza si ca veniturile retailerilor sunt stabile, unele branduri inregistrand chiar cresteri.

Anchor Group modernizeaza de asemenea si mallul Plaza Romania, care va fi partial transformat in spatii de birouri. Per total grupul are un buget de investitii de 26 mil. euro pentru modernizarea celor doua centre comerciale. Bucuresti Mall, care implineste anul acesta 15 ani, a atras de la deschidere pana in prezent invesitii de 60 mil. euro si circa 170 milioane de vizitatori. Mallul are o suprafata de 40.500 de metri patrati.

Citeste si:
Programul de Craciun si Revelion 2017 al principalelor mall-uri
Programul de functionare al...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Harta mall-urilor din Capitala: milioane de romani le viziteaza