Retailerul de bricolaj Praktiker Romania, controlat de omul de afaceri Omer Susli, a investit 1,5 milioane de euro in deschiderea unui magazin la Targu-Jiu, reteaua ajungand astfel la 28 de unitati.

"Am luat decizia de a inaugura un nou magazin la Targu-Jiu, oras care, dupa o prospectare atenta a pietei, am descoperit ca are un real potential", a declarat Susli, intr-un comunicat. Ultima deschidere Praktiker a avut loc in 2010, la Botosani. Pana la sfarsitul acestui an, retailerul va mai deschide un magazin la Giurgiu.

Grupul german Praktiker a vandut in februarie operatiunile din Romania (cele 27 de magazine) firmei Search Chemicals, detinuta de Susli, activa in domeniul constructiilor, informeaza Mediafax.

La vremea respectiva, noul proprietar al Praktiker anunta ca vrea sa relanseze in septembrie brandul, pentru care are drept de folosire nelimitata, si spunea ca afacerea a fost gestionata foarte prost de catre fostii proprietari, care plateau anual chirii de 24 milioane de euro pentru spatiile ocupate de 24 de magazine.

Cele mai multe magazine Praktiker au fost deschise intre 2005 si 2008, perioada de boom imobiliar. Compa¬nia de bricolaj a fost liderul pietei de profil pana in 2009 (258 milioane de euro cifra de afaceri), dar rulajul a intrat ulterior pe un trend descendent, ajungand in 2013 la 130 milioane euro. Praktiker concureaza pe piata romaneasca cu retaileri precum Ambient, Dedeman, Hornbach, Mr. Bricolage, Kingfisher si Leroy Merlin.

Citeste si:
Cum arata noul Praktiker Vitantis si cum vrea compania sa faca profit
Cum arata noul Praktiker...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
Praktiker inchide magazinul din Targu Jiu, la 2 ani de la deschidere