Grupul ungar Danubius Hotels a alocat fonduri de 7 milioane de euro pentru modernizarea hotelului Bradet din Sovata, judetul Mures. Complexul este acum inclus in categoria de lux patru stele superior si a fost redenumit Danubius Health Spa Resort Bradet.

Astfel, hotelul, anterior clasat la doua stele, a intrat pe piata de turism balnear, wellness&spa din Romania.
Hotelul include cinci 5 apartamente si 88 de camere, restaurant cu gastronomie transilvaneana si internationala, cafenea, lobby bar si sala de evenimente cu o capacitate de 500 de persoane. Pentru serviciile de spa si balneoterapie, hotelul are un Centru Wellness la care este conectat printr-o pasarela, informeaza Mediafax.

Complexul turistic detinut de Danubius Hotels Group la Sovata mai cuprinde si Hotel Danubius Health Spa Resort Sovata de patru stele si Hotel Faget de doua stele. Cele 3 hoteluri ale grupului insumeaza 400 camere duble (1.000 locuri de cazare).

Danubius Hotels Group este cel mai mare prestator de servicii balneare din Europa Centrala, detinand un portofoliu de 56 hoteluri, in Ungaria, Marea Britanie, Cehia, Slovacia si Romania. Potrivit celui mai recent raport al grupului, in primul semestru, Danubis a avut pe piata romaneasca venituri nete de 2,3 milioane euro, in crestere cu 6% fata de perioada similara a anului trecut.

"Cresterea veniturilor a provenit in principal din cresterea cu 5% a tarifului mediu pe camera la 137 lei, de la 130 lei, partial ca urmare a renovarii hotelului Bradet", se arata in raport.

Citeste si:
Cum a renascut Sovata, o statiune lasata in paragina ani la rand
O perla a turismului in anii...

In perioada analizata, gradul de ocupare a crescut la 52,7%, de la 49,1% in primele sase luni ale anului trecut, desi au fost disponibile cu 4% mai putine camere ca urmare a lucrarilor de renovare. Pierderile operationale ale companiei au insumat 300.000 euro, in crestere de la 200.000 euro in primele sase luni ale anului trecut.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Grupul Danubius pregateste investitii de mil. de euro in Sovata