15 Septembrie 2014

Povestile din spatele celor mai scumpe vile istorice din Capitala



Cea mai scumpa cladire istorica din Capitala este scoasa la vanzare pentru peste 7 mil.euro, insa pe piata sunt zeci de proprietati de milioane de euro. Wall-Street.ro a selectat cateva dintre cele mai scumpe vile istorice aflate la vanzare pentru a va prezenta povestile lor.

Palatul Creditului Funciar Rural, la vanzare pentru 7,5 mil. euro

Cea mai scumpa cladire istorica scoasa la vanzare in Bucuresti pe portalul Imobiliare.ro este amplasata in zona Universitate si are o suprafata utila de 2.000 mp. Palatul Creditului Funciar Rural a fost construita in 1880 in stil eclectic de factura clasicizanta, fiind perfect simetric. In 1926, insa, arhitectura initiala este alterata ca urmare a constructiei unui nou imobil care a obturat intrarea din bulevardul Bratianu a imobilului.

Astfel, in 1926 cladirea a fost modificata, spargandu-se fatada din strada Domnei pentru a se crea un nou acces in palat, povestesc oficialii Regatta, compania care reprezinta aceasta proprietate.

Sursa foto si informatii: Regatta


Casa avocatului Athanasovici, la vanzare pentru 6,5 mil. euro

Casa Arhanasovici din zona Universitate a fost construita la inceputul anilor 1900 dupa planurile arhitectului Dimitrie Maimarolu in stil eclectic. Primul proprietar al imobilului cu o suprafata utila de peste 1.550 mp a fost avocatul Vladimir G. Athanasovici. Imobilul a fost refacut si consolidat in anii 1990.

Sursa informatii si foto: First Business Consulting


Vila Vintila Bratianu, la vanzare pentru 6 mil. euro

In 4 august 1916, in biblioteca de stejar a vilei din zona Gradina Icoanei, care a apartinut lui Vintila Bratianu, Romania a semnat Conventia prin care s-a alaturat Antantei in Primul Razboi Mondial, moment care a stat la baza fauririi Marii Uniri.

Cladirea are o suprafata de 1.134 mp si o curte libera de 2.000 mp.


Vila Radu Arion, la vanzare pentru 5 mil. euro

Vila Radu Arion de pe strada Biserica Amzei este poate mai cunoscuta in prezent ca fostul Casino Astoria, care a functionat in cladire timp de 10 ani pana in 2004, insa imobilul impunator din inima Capitalei ascunde multe povesti apuse ale politicii si diplomatiei romanesti.

Casa din Bucuresti, ne-a povestit, anterior, Laura Berezitchei, real estate account manager in cadrul diviziei de office & retail a companiei de consultanta imobiliara Crosspoint, a apartinut senatorului Scarlat C.Arion, care a primit-o zestre de la sotia sa Ecaterina Christopoulos, a patra generatie dupa Athanasios Christopoulos, un poet cunoscut al grecilor.

Radu Arion - fiul senatorului Scarlat Arion si diplomat care a sfidat guvernul de la Bucuresti in anul 1945 refuzand sa se intoarca in Romania sub regimul impus de fortele sovietice- s-a casatorit in 1931 cu Viorica Ionescu-Clejani, fiica lui Gheorghe Ionescu-Clejani in aceasta casa.

Vila este in prezent la vanzare pentru 5 mil. euro potrivit unui anunt de pe Imobiliare.ro.

Sursa foto: Refinder Elite.


Casa Gheorghe Buzdugan, la vanzare pentru 3,5 mil. euro

Compania Coldwell Banker are in portofoliu casa Gheorghe Buzdugan, vila istorica scoasa la vanzare pentru 3,5 mil. euro. Vila a apartinut regentului Gheorghe Buzdugan, presedinte al Inaltei Curti de Casatie si poarta amprenta stilului neoclasic, fiind construita pe doua nivele, la sfarsitul secolului al XIX-lea, inceputul secolului XX. Vila a gazduit multi ani muzeul Cornel Medrea, renumit pentru sculpturile sale.


Casa Chrissoveloni-Cantacuzino, la un pret de 3,2 mil. euro

Compania 1Development a scos la vanzare pentru 3,2 mil. euro casa Chrissoveloni-Cantacuzino din strada Budisteanu. Vila a fost construita la sfarsitul secolului al XIX-lea de catre renumita familie de bancheri Chrissoveloni, iar la inceputul secolului XX a fost cumparata de familia Cantacuzino.

Sursa informatii si foto:1development




Citeste si