Compania austriaca Raiffeisen evolution negociaza vanzarea centrului comercial Promenada, investitie de 130 de milioane de euro, deschis in urma cu mai putin un an in zona Floreasca din Bucuresti, au declarat surse din piata imobiliara citate de Mediafax.

"Raiffeisen evolution a primit oferte din partea mai multor investitori, existenti pe piata, dar si nou veniti, si are o lista scurta cu cele mai bune 5 oferte, iar in prezent ", potrivit surselor citate.

Printre investitori s-ar numara dezvoltatorul imobiliar GTC, care detine complexul de birouri City Gate din Bucuresti si centrele comerciale Galleria din Arad, Piatra Neamt si Buzau, dar si omul de afaceri grec Ioannis Papalekas, unul dintre cei mai activi cumparatori de proiecte imobiliare din ultimii ani.

Negocierile ar putea sa mai dureze insa avand in vedere ca pretul la care compania austriaca ar fi dispusa sa vanda proiectul se ridica la peste 150 milioane de euro, potrivit unor surse din piata imobiliara. Cumparatorul va trebui sa preia si creditul de 95 milioane de euro pe care Raiffeisen evolution l-a contractat de la Raiffeisen Bank pentru dezvoltarea centrului comercial.

Raiffeisen evolution a deschis la jumatatea lunii octombrie a anului trecut centrul comercial Promenada Mall, ultima faza a proiectului Floreasca City, investitie de 300 de milioane de euro, care cuprinde si doua cladiri de birouri, inclusiv turnul Sky Tower. Cladirile de birouri au fost vandute grupului Raiffeisen.

Citeste si:
NEPI a cumparat mall-ul Promenada de la Raiffeisen
NEPI a cumparat mall-ul...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
NEPI, majorare de capital cu 100 mil. euro pentru Promenada Mall