UniCredit Bank Austria a vandut participatia de 16,35% pe care o detinea la compania imobiliara CA Immo pentru un pret de 295 mil. euro. Cumparatorul va face o oferta de preluare partiala si celorlalti actionari, dorind sa ajunga la o participatie de 26%.

Cumparatorul este O1 Group Limited, o societate inregistrata in Cipru, care detine o participatie majoritara in O1 Properties, unul dintre cei mai mari proprietari de birouri din centrul Moscovei. Finalizarea achizitiei participatiei UniCredit de catre O1 Group este asteptata in noiembrie 2014. Colliers International a consiliat O1 Group in achizitia participatiei. Stanislav Bibik, executive director, head of capital markets department la Colliers International Rusia a declarat ca in consilierea aceste investitii au fost implicate echipele companiei din 10 tari, deal-ul vizand un portofoliu de circa 4 miliarde de euro.

In acelasi timp O1 a informat CA Immo ca intentioneaza sa lanseze direct sau prin una dintre companiei afiliate o oferta de preluare catre ceilalti actionarii CA Immo. Pretul per actiune va fi egal cu cel platit pentru actiunile UniCredit, de 18,5 euro pe actiune ordinara. O1 Group intentioneaza sa achizitioneze un numar de actiuni prin aceasta oferta de preluare voluntara care sa corespunda, alaturi de actiunile cumparata de la UniCredit, cu 26% dn totalul actiunilor in circulatie ale companiei la momentul ofertei de preluare.

CA Immobilien a anuntat recent ca este in negocieri finale cu un singur cumparator privind vanzarea unui portofoliu logistic de circa 460.000 metri patrati, suprafata inchiriabila. Tranzactia include un proiect logistic din Romania, doua active in Polonia, plus un teren si un lot mic de teren in Serbia. Activele sunt detinute printr-un joint-venture dintre CA Immo si Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare. In Romania, CA Immo detine Europolis Logistic Park are o suprafata inchiriabila de 214.000 mp si chiriasi precum Carrefour, Altex sau eMag, iar CA Immo a devenit proprietarul acestuia in urma achizitiei unui alt grup austriac, Europolis, care s-a implicat inca din 2004 in dezvoltarea parcului logistic demarat de grupul italian Cefin.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri