Deschiderea noului depozit face parte din programul companiei Unilever de a moderniza serviciile logistice prin incheierea unui contract cu o companie specializata in furnizarea de servicii logistice. Acest program a inceput in decembrie 2005, cu deschiderea unui centru de distributie la Ploiesti, in cadrul bazei operationale Aquila.

Grupul de firme Aquila are ca domenii de activitate distributia, transportul intern si international de marfuri, furnizarea de servicii logistice, depozitare si reambalare. Parteneriatul strategic dintre Unilever si Aquila dateaza din 1996, iar din 2002 Aquila a devenit cel mai important distribuitor din Romania si din regiune al produselor Unilever, a adaugat Alexandra Olaru.

Depozitul deserveste diviziile de alimente si de produse de ingrijire personala si a locuintei, ale companiei Unilever. Centrul depoziteaza marfa de la furnizorii Unilever, iar de aici se va face distributia catre nordul si estul tarii.

Citeste si:

Unilever a inceput sa investeasca in Romania din 1995, odata cu achizitia fabricii Dero din Ploiesti, iar totalul investitiilor pana in prezent se ridica la 90 milioane euro pe piata romaneasca, a declarat Alexandru Olaru.In anul 2000 compania a integrat fabrica Knorr de la Otopeni, iar in anul 2001 a inceput productia locala de margarina, la Targu Mures.

Recent, compania a anuntat ca isi va concentra toata activitatea de productie din Romania la Ploiesti, unde a inceput constructia unei fabrici de alimente, in care va investi 3 milioane de euro. Pe noua platforma industriala vor fi transferate productia de condimente, sosuri si supe de la Otopeni si productia de margarina de la Targu Mures.

Unilever a luat decizia de a-si concentra productia in aceeasi locatie pentru a creste eficienta operatiunilor sale de productie si distributie, care face parte din planul companiei pe termen lung de a dezvolta afacerea in Romania. Din anul 2000, Unilever South Central Europe conduce, din Bucuresti, operatiunile din intreaga regiune, care cuprinde Romania, Bulgaria, Serbia, Muntenegru, Albania, Macedonia, Bosnia Hertegovina si Moldova