In aproximativ o luna va incepe depunerea la primarii a cererilor pentru subventii pentru construirea sau achizitionarea de locuinte noi prin credit ipotecar
Tinerii casatoriti, cu virsta, fiecare, de pina la 35 de ani vor putea depune, peste aproximativ o luna, cereri pentru subventia de 20% acordata de stat la construirea sau achizitionarea unei locuinte prin credit ipotecar. Banii vor fi acordati doar pentru plata ratelor la credit si aceasta doar dupa finalizarea locuintei.

Doar 81 mp subventionati

Ajutorul statului va fi calculat in raport cu o suprafata de 81 mp. Pentru a preintimpina situatiile in care se solicita subventia la realizarea unor locuinte scumpe, calcularea subventiei se va face la un nivel al metrului patrat care urmeaza sa fie stabilit in perioada urmatoare prin hotarire de guvern, la propunerea Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului.

Facilitatea va fi acordata doar catre persoanele care vor semna contracte de construire sau achizitionare doar dupa intrarea in vigoare a normelor de aplicare a OG nr. 51/2006, spun oficialii Agentiei Nationale pentru Locuinte.

Cit priveste costul metrului patrat care va fi luat in calcul la stabilirea subventiei, acesta ar putea fi apropiat de 400-500 de euro pe mp, lasa sa se inteleaga ministrul delegat pentru constructii, Laszlo Borbely. „Sint case, precum cele pentru sinistrati, care se fac si cu 250 de euro/mp. 500 de euro/mp ar fi un pret rezonabil, dar eu cred ca se pot face si la 400 de euro/mp o casa“, spune Borbely.

Sursa: http://www.cotidianul.ro/index.php?id=6366&art=15879&cHash=fb16f70a5f

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
Daea: Min. Agriculturii, ca un cazinou. Angajatii munceau pana seara