Volumul lucrarilor de constructii a inregistrat in august un avans de 2,5% fata de iulie, insa a scazut cu 12% fata de august 2013, in timp ce per ansamblu primelor opt luni au avut o cadere mai abrupta, de 17%, date ajustate sezonier, potrivit Institutului National de Statistica.

In luna august 2014, volumul lucrarilor de constructii (serie bruta) a crescut, fata de luna iulie 2014, cu 9,5%, crestere evidentiata la lucrarile de constructii noi si la lucrarile de reparatii capitale, cu 15,4% respectiv cu 12,8%. Lucrarile de intretinere si reparatii curente au scazut cu 6,4%. Pe obiecte de constructii, s-au inregistrat cresteri la cladirile nerezidentiale cu 43,4% si la cladirile rezidentiale cu 10,3%. Constructiile ingineresti au scazut cu 7,1%, noteaza Mediafax.

Volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna august 2014, comparativ cu luna iulie 2014, a inregistrat o crestere cu 2,5%. Pe elemente de structura s-au inregistrat cresteri la lucrarile de constructii noi cu 10,8% si la lucrarile de reparatii capitale respectiv cu 8,1%. Lucrarile de intretinere si reparatii curente au scazut cu 11,4%.

Pe obiecte de constructii, cladirile nerezidentiale si cladirile rezidentiale au crescut cu 37,3%, respectiv cu 10,6%. Volumul lucrarilor de constructii a scazut la constructiile ingineresti cu 10,4%. Fata de luna corespunzatoare a anului precedent, ca serie bruta, volumul lucrarilor de constructii a scazut cu 15,6%. Pe elemente de structura au avut loc scaderi astfel: lucrarile de intretinere si reparatii curente cu 22,9%, lucrarile de reparatii capitale cu 17,4% si la lucrarile de constructii noi cu 12,4%.

Anul trecut, mai prolific pentru constructii

Pe obiecte de constructii, au scazut constructiile ingineresti cu 39,6%. La cladirile nerezidentiale si la cladirile rezidentiale, volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 43,1%, respectiv cu 20,1%. Volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna august 2014, comparativ cu luna august 2013, a scazut cu 17,0%. Pe elemente de structura s-au inregistrat scaderi astfel: lucrarile de intretinere si reparatii curente cu 22,5%, lucrarile de reparatii capitale cu 15,4% si la lucrarile de constructii noi cu 12,5%.

Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a scazut la constructiile ingineresti cu 37,5%. La cladirile nerezidentiale si la cladirile rezidentiale a crescut cu 35,5%, respectiv cu 33,9%. In primele opt luni din acest an, volumul lucrarilor de constructii, serie bruta, a scazut cu 13,1%. Pe elemente de structura s-au inregistrat scaderi astfel: lucrarile de reparatii capitale cu 19,3%, lucrarile de intretinere si reparatii curente cu 14,1% si la lucrarile de constructii noi cu 11,3%.

Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii, a scazut la constructiile ingineresti cu 28,2%. Cladirile rezidentiale si cladirile nerezidentiale au crescut cu 32,4%, respectiv cu 7,6%.

Comparativ cu primele opt luni din 2013, volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scazut cu 11,9%, scadere evidentiata astfel: lucrarile de reparatii capitale cu 19,2%, lucrarile de intretinere si reparatii curente cu 12,8% si la lucrarile de constructii noi cu 10,7%. Pe obiecte de constructii au scazut constructiile ingineresti cu 28,3%. Cladirile rezidentiale si cladirile nerezidentiale au crescut cu 34,1%, respectiv cu 7,7%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri