Compania de consultanta imobiliara DTZ Echinox a inregistrat o dublare a vanzarilor de pe segmentului rezidential de lux. Jumatate din valoarea cladirilor tranzactionate in acest an a fost acoperita de tranzactionarea la o valoare de peste 4 milioane euro a unei vile monument istoric.

Cladirea a fost construita in 1930, dar a fost reconsolidata si restaurata complet dupa 2000. Suprafata totala construita depaseste 2,200 mp, iar terenul aferent este de aproximativ 1.000 mp. Vila dispune de numeroase spatii de parcare si zone de relaxare. "Aceasta tranzactie a fost una atipica, clientul fiind impresionat de proprietate si achizitionandu-o intr-un timp record. In general, pentru achizitionarea unei proprietati de lux procesul de ofertare si de selectie este indelungat si formalizat, ajungand uneori la doi, trei ani”, a spus Raluca Plavita (foto), senior consultant DTZ.

Compania de consultanta imobiliara DTZ Echinox a intermediat in primele trei trimestre ale acestui an tranzactii de vanzare pe segmentul rezidential de lux a caror valoare cumulata depaseste 8 milioane de euro. Vanzarile pe acest segment au inregistrat o crestere de 100 % fata de acelasi interval al anului 2013.

Comparativ cu anii anteriori, cei mai activi clienti pe acest segment au fost, pe langa beneficiarii directi ai imobilelor, si investitori locali, acestia optand atat pentru vile, cat si pentru apartamente in imobile noi, situate in zona de nord a capitalei. Bugetele pentru achizitionarea unor astfel de proprietati de top incep de la 250.000 de euro si pot ajunge pana la cateva milioane de euro in cazul vilelor pozitionate in locatii exclusiviste.
Piata rezidentiala din Bucuresti ofera astazi un numar relativ limitat de resedinte de top – locatie, suprafete, finisaje si facilitati de exceptie – mai ales atunci cand este vorba despre vile.

Citeste si:
DTZ: Noile livrari de birouri au adus 30.000 angajati in Bucuresti
DTZ Echinox: Cererea si noile...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
DTZ Echinox: Tranzactiile imobiliare au depasit 850 mil. euro in 2016