Cand vorbesti de o firma de constructii deseori te duci cu gandul la o hala de productie in care este concentrata cea mai mare parte a angajatilor si, in unele situatii, la un sediu de birouri din Capitala in care isi deruleaza activitatea managementul. Dar ce am intalnit la Bacau este cu adevarat impresionant.

Barrier este unul dintre cei mai mari producatori de tamplarie PVC din Romania, firma care isi desfasoara activitatea langa Bacau si totodata companie care a reusit sa isi tripleze afacerile in plina perioada de criza, in ciuda unei piete zguduita de lipsa investitiilor.

Povestea Barrier a inceput in anul 1995, cand doi antreprenori romani din Bacau au pus bazele firmei Electric Plus. 1995 este si anul in care in Romania aparea pentru prima data termenul de tamplarie cu geam termopan. In anul 2003, Electric Plus demareaza oficial productia de tamplarie PVC in judetul Bacau, intr-o hala de productie de 300 de metri patrati, in care lucrau 10 angajati, pentru ca cinci ani mai tarziu, in anul 2008 compania sa inaugureze o linie de productie mai moderna, capabila sa scoata pe portile fabricii un numar mai ridicat de ferestre si usi din PVC.

In anul 2010, sotii Adrian si Liliana Garmacea (foto mai jos), proprietarii firmei Electric Plus, au infiintat Barrier, brandul sub care sunt comercializate si in prezent ferestrele si usile cu geam termopan ale companiei cu sediul in Bacau.

Astazi, in 2014, compania isi desfasoara activitatea intr-una dintre cele mai moderne facilitati de productie si de birouri din Europa de Est, intregul complex de productiei avand o suprafata totala de 1.600 de metri patrati, fiind desfasurat pe trei etaje. Mutarea intregului efectiv in noul sediu a fost realizata in luna martie a acestui an, de amenajarea spatiului ocupanduse arhitectul Doru Anghel, un mai vechi colaborator al firmei din Bacau. In noul sediu al Barrier, sotii Adrian si Liliana Garmacea, au investit circa 5 milioane de euro.

„De la bun inceput ne-am dorit un spatiu care sa ofere angajatilor confort si un ambient de lucru placut. Finisajele si amenajarile sunt realizate la standarde inalte, iar distribuirea birourilor faciliteaza o comunicare mai usoara intre departamente. Salile de conferinta spatioase si zonele de relaxare, sunt de asemenea, alte avantaje pe care le detine noua cladire Barrier, aceleasi lucruri fiind valabile si in ceea ce priveste spatiile de parcare aerisite, disponibile atat pentru masinile angajatilor, cat si pentru cele ale clientilor Barrier”, au precizat reprezentantii companiei.



Fiind o constructie noua, spatiul de birouri a fost proiectat de la inceput pentru a satisface si asigura toate nevoile departamentelor care isi desfasoara activitatea. „Singurul lucru care ne lipseste este zona de recreere in aer liber, care va fi amenajata anul viitor, in partea laterala sediului, pe o suprafata de 600 mp. Zona va fi compusa din foisoare si spatii de luat masa in aer liber”.

Potrivit reprezentantilor Barrier in cladirea de birouri lucreaza 60 de persoane, iar in hala de productie sunt angajate 140 de persoane.

Cum arata biroul directorului general

Sotii Adrian si Liliana Garmacea au biroul amplasat la etajul 1, pe un colt al cladirii avand vizibilitate de 360 grade asupra facilitatilor de productie, depozitare si livrare. Cel mai reprezentativ obiect din birou este o pictura pe lemn cu harta Romaniei, presarata cu flori de toate culorile.

Principalii producatori de tamplarie termoizolanta din Romania sunt Qfort, Aplast si Barrier.

Cititi aici povestea Barrier, producatorul de tamplarie PVC care si-a crescut de peste trei ori business-ul in criza, pe o piata “sugrumata” de lipsa investitiilor

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri