Compania imobiliara spaniola Hercesa va ridica la Bucuresti, incepand cu luna noiembrie a acestui an, un complex rezidential de noua blocuri, pe locul fostei fabrici de paine Titan, a declarat pentru NewsIn directorul subsidiarei romane a companiei, Alejandro Solano Gallego.

"Complexul rezidential Basarabia se va adresa celor cu venituri medii, oferind locuinte de calitate", a spus acesta.

Complexul va fi ridicat pe locul fostei fabrici de paine Titan, in estul Bucurestiului, pe o suprafata de sase hectare, si va cuprinde noua blocuri cu regimuri de inaltime intre 11 si 14 etaje, cu o suprafata construita totala de 180.000 de metri patrati.

Cele 1.500 de locuinte cuprinse in complex vor fi de tip garsoniera sau apartamente de doua, trei sau patru camere, cu suprafete cuprinse intre 70 si 130 de metri patrati. Complexul va cuprinde cel putin un loc de parcare pentru fiecare locuinta, un spatiu comercial si o zona verde de relaxare.

Pentru construirea cartierului se va apela la mai multe companii romanesti, iar vanzarea locuintelor ar putea incepe inainte de sfarsitul anului, a mai precizat Solano.

"In vederea ridicarii acestui cartier sunt necesare in prealabil 18 explozii controlate pentru demolarea actualelor cladiri. Acestea au demarat pe data de 11 iulie, cu zona de birouri a fostei fabrici, in august si septembrie se vor darama silozurile, urmand ca pe 7 noiembrie demolarile sa fie finalizate", a declarat pentru NewsIn arhitectul Bogdan Parvanu, director executiv in cadrul Directiei de Urbanism si Gestiune Teritoriala a Primariei Sectorului 2, Bucuresti.

Terenul viitorului cartier este traversat de o cale ferata industriala care deservea fabrica de paine, din care compania spaniola va conserva ca element decorativ o locomotiva, pentru a aminti ce a fost inainte pe acest teren.

De la fosta fabrica de paine Titan, Hercesa a cumparat circa trei hectare de teren, restul pana la sase hectare fiind achizitionat de la agentii economici care detineau teren in vecinatate. Pentru terenul vandut de fabrica de paine, compania a platit circa patru milioane de euro, iar avand in vedere preturile din piata la momentul achizitionarii terenurilor, se poate aprecia ca valoarea terenului pe care se va ridica complexul rezidential Basarabia a fost de circa opt milioane de euro, a explicat Solano.

De asemenea, compania spaniola va reabilita cladirea in care se afla beraria Gabrinus de pe Bulevardul Elisabeta din Bucuresti. Hercesa a achizitionat in 2004 imobilul in care a functionat hotelul Cismigiu si cinematograful Bulevard, valoarea de piata a acestuia fiind atunci de circa doua milioane de euro, a adaugat el.

Hercesa va mentine si renova fatada imobilului si va reconstrui interiorul a cladirii, urmand ca aceasta sa devina un hotel. Lucrarile vor fi realizate de o companie de constructii din Romania, dor reconditionarea fatadei urmand a fi implementata de o companie spaniola, a explicat Solano.

in prezent, cladirea are o amprenta la sol de 1.400 metri patrati si o suprafata totala de 6.900 metri patrati, avand o structura pe inaltime de subsol, parter, mezanin, patru etaje si mansarda. Lucrarile la cladirea Gambrinus vor demara in mai putin de o luna, proiectul fiind finalizat recent, a declarat Solano.

Hotelul va avea 64 de apartamente de lux, asezate pe cinci etaje. La ultimul etaj vor fi sapte apartamente de tip duplex, dintre care cel mai mare va avea o suprafata de 85 de metri patrati.

Pentru derularea proiectului, compania va apela la finantare bancara. "inca nu am incheiat un contract de finantare cu nici o banca, dar va fi o banca din Romania," a spus Solano.

Acesta este un proiect pe termen lung, a explicat oficialul companiei: "Am putea sa vindem aceste apartamente, dar preferam sa le inchiriem, ceea ce inseamna ca ne vom recupera investitia intr-un ritm mai lent".

in Bucuresti exista inca doua astfel de hoteluri, respectiv Hotel Bucuresti, in curs de reamenajare si Relax Comfort Suites Hotel. Conceptul care sta la baza acestora are in vedere punerea la dispozitie, in regim hotelier, a unor spatii rezidentiale, pe termen lung, pentru cei care calatoresc in Bucuresti, in cele mai bune conditii. "Ne-am dorit sa includem in proiect si o piscina, din pacate forma imobilului si asezarea acestuia pe terenul aferent nu ne permit", a mai spus Solano.

Cladirea, in forma sa finala, va avea o suprafata totala de 80.000 de metri patrati, pe un teren de 1.400 de metri patrati.

Parterul va fi folosit pentru restaurant sau berarie si spatii comerciale.

in prezent, compania desfasoara negocieri cu bancile, pentru finantarea proiectului. "Evident ca ar fi mai simplu sa colaboram cu aceeasi banca atat in cadrul proiectului cladirii Cismigiu, cat si in ceea ce priveste complexul rezidential Basarabia. Vom anunta cu ce banca vom colabora, cat si valoarea investitiilor necesare in cadrul ambelor poriecte, in cursul acestui an".

In viitor, compania are in vedere dezvoltarea de proiecte imobiliare in Brasov, Constanta, Timisoara si Cluj. De asemenea, spaniolii sunt interesati sa investeasca, in regiune, in Bulgaria si in Ungaria. "Vrem sa ne consolidam intai in Romania, unde piata imobiliara este abia la inceput", a mai spus Solano.

Hercesa este o companie imobiliara spaniola, cu o experienta de 30 de ani. Anul trecut, compania a inregistrat o cifra de afaceri de 314,4 milioane de euro si un profit net de 59,6 milioane de euro. Compania are sapte subsidiare in Spania si una in Romania. in 2005, compania a inregistrat un volum de vanzari de locuinte de 178,6 de milioane de euro. Hercesa avea in 2005 un portofoliu de terenuri de 10,4 milioane de metri patrati.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri