Instanta a decis in premiera sa dea dreptul unor locatari sa demoleze blocul vecin construit foarte aproape de ferestrele lor, pentru ca "le-a luat lumina". Maria Dinescu este proprietara unei vile cu 3 etaje de pe Calea Dudesti, care a obtinut in Instanta acest drept. Premiera tine de faptul ca Judecatoria sectorului 3 a decis ca nu doar Primaria poate demola blocul, ci si vecinii afectati.

"Blocul se afla intr-o zona de cladiri cu patru etaje, iar vecinii sunt nemultumiti ca blocul de 10 etaje a fost construit la cativa metri de ferestrele lor si le-a luat lumina. Procesul a fost intentat de unul dintre vecinii afectati, Maria Dinescu, aceasta fiind sustinuta si de Asociatia Salvati Bucurestiul, iar decizia judecatoriei poate fi atacata cu recurs", conform Hotnews.

Proprietara vilei de 3 etaje sustine ca "de 6 ani in camerele dinspre nord s-a lasat intunericul", pentru ca s-a construit la doar 3 metri de casa un bloc de 11 etaje. "Demolarea costa 100 mii euro. Norocul este ca primaria e in litigiu. Face un proiect de demolare si va executa silit primaria", spune Nicusor Dan, presedintele asociatiei "Salvati Bucurestiul", citat de ProTv.

Decizia Judecatoriei sector 3 poate fi atacata cu recurs. Totusi, daca sentinta se va mentine, se va inregistra o premiera, deoarece acesta este singurul caz de pana acum in care si vecinii afectati vor putea demola cladirea ridicata ilegal, daca vor avea banii necesari pentru a incepe acest demers.

"Prin hotararea pronuntata luni in dosarul 40971/301/2012, Judecatoria Sectorului 3 a dispus obligarea Primarului Sectorului 3, a constructorului Ion Chirita si a proprietarilor terenului, familia Dimcevici, la demolarea constructiei ilegale din Calea Dudesti nr. 94. Decizia aceasta nu este definitiva. Ea a fost pronuntata in fond. Urmeaza doua cai de atac, un apel si un recurs. Daca va ramane irevocabila in forma aceasta, paratii - Primaria sector 3 - cat si proprietarii care au construit trebuie sa demoleze. Daca ei nu vor demola, doamna Dinescu va putea demola cladirea pe cheltuiala paratilor", a declarat Oana Poenaru, avocat Salvati Bucurestiul, conform Hotnews.

Sursa foto: constructie bloc, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri