Biroul Discovery din Romania te face sa te simti ca intr-o vizita la prieteni dragi. Un open space intim, adaptat energiei echipei locale, in care creativitatea decoleaza, sediul companiei din Maria Rosetti este un spatiu de lucru in care colaborarea este la ea acasa.

In casa din Romania a Discovery lucreaza 25 de angajati intr-o suprafata de pe 390 mp. Compania s-a mutat in sediul din Maria Rosetti in toamna lui 2008, iar pentru amenajarea sediul s-a pornit de la dorinta de a avea un birou jucaus, colorat, neconventional, creativ, original si dinamic. “De aici si analogia birou-pista de zbor, cu luminile care reprezinta aripile unui avion”, a spus Ada Roseti, director de programe pentru Europa de Sud-Est la Discovery Networks.

Birou Discovery

Ada Roseti a povestit ca in momentul in care s-a construit echipa locala a Discovery Networks birourile companiei au fost inchiriate de la un furnizor de spatii de lucru flexibile. Ulterior, pe masura ce a crescut echipa, necesarul de spatiu a determinat compania sa se mute in cladirea de birouri Rosetti Tower. Echipa din Londra a Discovery s-a ocupat de selectarea cladirii de birouri, dorindu-se acoperirea mai multor criterii standard in toata reteaua globala. Tot echipa din Londra s-a ocupat de partea de amenajare. Filosofia open space-ul este valabila pentru toate birourile globale ale companiei. Totusi, amenajarea din Romania este si adaptata echipei locale, fiind “mai colorat” decat alte birouri Discovery din lume. “S-a dorit ca identitatea echipei locale sa fie reflectata”, a mai spus Roseti.

Printre elementele diferentiatoare se numara luminile care dau impresia unor avioane care decoleaza, dar si desene tip graffiti care aduc o viziune artistica asupra echipei. In plus in birou sunt si mici surprize ascunse pe ici-colo, care aduc intotdeauna un zambet pe fata.

birou Discovery

“Un element definitoriu al biroului Discovery din Romania este ca a fost gandit ca un spatiu deschis in intregime, fara cubicule. Iar asta spune multe despre cultura noastra organizationala, despre felul in care colaboram, despre deschiderea noastra, despre faptul ca nu exista bariere de comunicare bazate pe ierarhii (angajatii pot comunica la fel de usor cu directorul de programe sau cu country manager-ul). La deschiderea acestui birou, unul dintre obiective a fost sa transpunem la nivel spatial valorile centrale ale companiei: integritate, calitate, creativitate, diversitate, spirit revolutionar, aventura, respectiv trasaturile care tin de crestere, evolutie: orientare catre client (echipa, in acest caz), inovatie, claritate, expertiza”, au adaugat oficialii companiei.

Birou DiscoverySpatiul de birouri include 3 sali de sedinta, dintre care una mare si doua mici. De asemenea, in birou exista o bucatarie complet echipata, o sala de gimnastica la parterul cladirii si o banda de alergat in birou, care se dovedeste foarte utila atunci cand vorbesti la telefon.

Pe langa spatiul de lucru plin de caldura, avantajat de pozitionarea central a cladirii de birouri, echipa Discovery Networks beneficiaza in fiecare saptamana si de sesiuni de masaj.

Fotografii de Mircea Dragos.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri