In inima Bucurestiului, intr-o casa care dateaza din 1925, si-a gasit in ultimii ani refugiu luxul prin investitia Juliei Kristensen, un investitor din Lituania, care a adus pe plan local o serie de branduri prestigioase incepand cu 1996. In 2008, Julia Kristensen, a achizitionat cladirea cu intrare dinspre bulevardul Lascar Catargiu pe care a transformat-o intr-un magazin de lux sub brandul Casa Frumoasa.

Cladirea Casa Frumoasa a fost construita in 1925 si este opera profesorului si arhitectului Duiliu Marcu, absolvent al Scolii Superioare de Arhitectura din Bucuresti si al Ecole des Beaux-Arts din Paris. Printre realizarile sale se numara Palatul Victoria, Palatul Directiei Generale a Cailor Ferate si Scoala Superioara de Razboi.

Casa Frumoasa
Construita la comanda unui doctor care dorea ca locuinta sa-i serveasca in acelasi timp si ca un cabinet medical unde primea vizitele diversilor pacienti, casa a fost structurata si amenajata in acord cu aceste premise. Stilul arhitectural a fost dictat de tendintele vremii, mai precis, un stil neoromanesc cu accente etno-culturale specifice. Casa a fost executata pe un lot cu iesire la doua strazi, accentul fiind pus pe intrarea dinspre bulevardul Lascar Catargiu.

Dupa anii '90 casa a devenit resedinta consulara a Luxemburgului, ea fiind refacuta si adusa la forma originala, cu interventii si materiale contemporane. S-au eliminat, astfel, interventiile distructive ale perioadei comuniste, casa aducandu-se aproximativ la forma si estetica anterioara perioadei.

Casa Frumoasa
In anul 2008, in urma unei investitii masive de 5 milioane de euro, casa a fost achizitionata de catre Julia Kristensen si transformata, astfel, in primul si cel mai reprezentativ magazin multi-brand destinat in exclusivitate vestimentatiei masculine de lux, sustinut de nume sonore la nivel international, precum Scabal, Brioni, Loro Piana, Salvatore Ferragamo, Santoni, Jacob Cohen,etc. Interventiile suferite pentru amenajarea vilei au pastrat compartimentarea initiala, fara a altera structura, modul de impartire al casei sau estetica generala a acesteia. Ca semn distinctiv, scarile, constructiile si detaliile ornamentale din lemn au fost pastrate pana in prezent, ca nota personala a casei, de-a lungul trecerii timpului, asupra lor neintervenindu-se simtitor.

Casa Frumoasa
Cladirea istorica a fost reamanajata conform cu influentele Art Déco, cu ajutorul arhitectului italian Elena Busato, cunoscuta la scara internationala, in special, pentru proiectarea magazinelor Blumarine din intreaga lume. Aceasta si-a pus semnatura asupra intregului proiect Casa Frumoasa si a restaurantului Veranda Casa Frumoasa, inaugurat in toamna anului 2011, in curtea interioara a vilei. Vila este impartita pe camere, fiecare cu specificul si utilitatea sa, dotate si decorate de asa natura incat sa se subordoneze esteticii generale a spatiului. Dincolo de camerele constitutive ale magazinului in sine, dependintele includ birouri (demisol si mansard), doua bucatarii, patru bai, cat si alte patru camere de serviciu.

Casa frumoasaMaterialele, mobilierul sau decoratiunile utilizate in amenajarea magazinului de lux apartin unor branduri recunoscute, asa ca in imobil gasim mozaic Sicis, mobilier Cub Design, Baxter sau Christopher Guy, vopsea Farrow&Ball sau candelable Stinger si Seguso si tapet Bussola &Ralph International, printre multe alte nume.

O investitie considerabila, liftul a fost parte integranta a proiectului de extindere a magazinului, din vara anului 2011 - prin crearea celui de-al doilea etaj si a restaurantului - si a fost realizat de ThysenKrupp.

Casa Frumoasa, companie prezenta pe piata de fashion de lux de 18 ani, detine cinci magazine de lux in Bucuresti, circa 20 de branduri si 40 de angajati. Pentru anul viitor, Julia Kristensen, proprietara Casa Frumoasa, anunta deschiderea unui nou magazin, Marc Cain, franciza unui brand premium de fashion feminin fondat in Germania in 1973. De asemenea, investitiile pentru anul viitor vizeaza si extinderea magazinele Casa Frumoasa de la Hotel Radisson Blu.Julia Kristensen a adus in 1996 primul magazin Scabal din Romania, acesta fiind cel mai mare producator de stofe de lux din lume.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri