Auchan a finalizat in trimestrul al treilea preluarea a 12 spatii comerciale in care functioneaza hipermarketuri operate de grupul francez, dupa o tranzactie de 261 milioane de euro, una dintre cele mai mari de pe piata de retail din Europa Centrala si cea mai mare din Romania in acest an.

"In ciuda situatiei politice si dupa cateva trimestre fara prea multa activitate, sentimentul privind investitiile in retail din Europa Centrala si de Est se imbunatateste. Romania a inregistrat una dintre cele mai mari tranzactii de retail in trimestrul al treilea, cu Immochan, care a cumparat un portofoliu de hipermarketuri si galerii comerciale ocupate de magazinele Auchan pentru 261 milioane de euro", se arata intr-un raport al companiei de consultanta imobiliara CBRE, scrie Mediafax.

Auchan deschide un hipermaket in Drumul Taberei

Cele 12 galerii sunt din Bucuresti (Pallady si Berceni), Timisoara (sud-nord), Satu Mare, Oradea, Baia Mare, Cluj, Pitesti, Ploiesti, Constanta si Galati.

Auchan deschide miercuri, 10 decembrie, hipermarketul din cartierul Drumul Taberei al Capitalei, al 7-lea din Bucuresti si al 32-lea al retelei din Romania, potrivit unui anunt al companiei, investitiile initiale anuntate pentru acest proiect ridicandu-se la 70 milioane euro. In aprilie fostul director general al retailerului Patrick Espasa declara ca Auchan ar putea deschide hipermarketul din Drumul Taberei in decembrie, termenul oficial fiind inceputul anului 2015, iar investitiile totale in proiect se ridica la 70 milioane de euro.

Centrul din Drumul Taberei va cuprinde, pe langa hipermarket, si o galerie comerciala si o zona de birouri pentru Auchan si Immochan, filiala imobiliara a grupului francez Auchan. Retailerul are peste 11.000 de angajati.

Auchan a finalizat in prima parte a acestui an remodelarea celor 20 de hipermarketuri Real cumparate de la grupul german Metro in 2012, dupa o investitie de 40 milioane euro. Dupa integrarea acestor hipermarketuri, Auchan Romania a incheiat anul trecut cu afaceri de 4,6 miliarde lei, fara taxe, de peste doua ori mai mari comparativ cu 2012. Cumulat, afacerile Auchan si Real au generat anul trecut pierderi de 15 milioane de euro.

Potrivit unor informatii anterioare, din 2006, data deschiderii primului hipermarket in Romania, Auchan a investit peste 300 de milioane de euro. In trimestrul al treilea valoarea tranzactiilor cu spatii de retail inregistrata in Romania este estimata de compania de consultanta imobiliara Cushman&Wakefield la peste 310 milioane de euro, cea mai mare fiind cea realizata de Auchan, alte preluari importante fiind cea realizate de fondul sud-african de investitii NEPI, care a platit 22 de milioane de euro pentru Aurora Mall Buzau si un mic parc de retail din Alba Iulia, precum si pentru 7,4 hectare de teren in Piatra Neamt pentru un centru comercial.

De asemenea, retailerul grec de jucarii Jumbo a cumparat fostul magazin OBI din Pitesti pentru 5 milioane de euro, in timp ce Carrefour a preluat un spatiu pe care il va ocupa in centrul comercial ParkLake Plaza Bucuresti, dezvoltat de Sonae Sierra si Caelum.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri