Dragos Bilteanu si Najib El Lakis au vandut un teren de 12.000 mp in Floreasca

Dragos Bilteanu si Najib El Lakis au vandut un teren de 12.000 mp in Floreasca

Grupul Romenergo, controlat de omul de afaceri Dragos Bilteanu si de Najib El Lakis, a vandut fondului sud-african NEPI terenul de 1,2 hectare pe care era fostul sediu al companiei din Floreasca. Surse din piata au spus pentru Wall-Street.ro ca tranzactia s-ar fi ridicat la 30 mil. euro, in contextul in care pentru NEPI terenul era singura optiune pentru extinderea Promenada, mall pe care NEPI a platit circa 150 mil. euro. Anterior, in presa a aparut informatii potrivit carora NEPI a platit pentru teren 20 mil. euro.

Globalworth a cumparat 30.000 mp de la proprietarul Farmexim

Globalworth a cumparat 30.000 mp de la proprietarul Farmexim

Globalworth, fondul de investitii detinut de omul de afaceri Ioannis Papalekas, a cumparat anul acesta 30.000 mp de teren in zona PIpera, langa proiectul Upground, detinut tot de fondul de investitii, de la Ovidiu Buluc, proprietarul Farmexim. Tranzactia s-a ridicat la peste 14 mil. euro. Fondul de investitii ar urma sa dezvolte pe teren un nou proiect de birouri.

Impact a platit 9 mil. euro pe un teren in Barbu Vacarescu

Impact a platit 9 mil. euro pe un teren in Barbu Vacarescu

Impact a cumparat un teren de 26.000 mp din fosta Zone Arena de la mostenitorii familiei Bragadiru pentru care a platit 9 mil. euro. Compania a anuntat ca vrea sa dezvolte rezidential pe acel teren, insa proiectul nu a fost inca finalizat.

Tranzactia Impact si faptul ca dezvoltatorul imobiliar, controlat de Gheorghe Iaciu, a anuntat ca pe teren vor fi ridicate circa 1.000 de locuinte, arata ca zona Barbu-Vacarescu-Floreasca incepe sa devina din ce in ce mai interesanta pentru segmentul rezidential. Anterior tranzactiei Impact, care insa este cea mai mare de pe segmentul rezidential, si Opus Land, dezvoltatorul Cosmopolis a cumparat un teren in zona. De asemenea, dezvoltatorii Metropolitan, care s-au focusat pana acum pe sud, au un proiect si in zona Aviatiei.

In zona exista si proiectul CityPoint, iar Immofinanz a anuntat ca va construi pe termen mediu si o componenta rezidentiala in proiectul Iride City din Pipera, care urmeaza sa treasca printr-o reconfigurare.

Hercesa a vandut 13.000 mp in zona Carrefour Orhideea

Hercesa a vandut 13.000 mp in zona Carrefour Orhideea

Compania spaniol Hercesa a vandut unui vehicul de investitii controlat de oameni de afaceri romani un teren de 13.000 de metri patrati amplasat in zona Pasajului Basarab, vizavi de Carrefour Orhideea, unde intentiona sa dezvolte un complex de locuinte. Cumparatorul este Primavera Development, controlata de familia Tanasoiu si de firma Forte Partners, a lui Dinu Fulga si Daniela Marchievici. Tranzactia este evaluata la 5,5 mil. euro.

In zona a mai avut loc o tranzactie importanta la finalul lui 2013, cand Ionut Dumitrescu a preluat 27.000 mp de teren reprezentand fosta fabrica de bere Grivita de la Heineken.

Zona incepe sa devina din ce in ce mai activa pe zona de business si daca proiectele anuntate vor incepe va concura Barbu Vacarescu-Floreasca ca dinamica. Ion Radulea a anuntat deja ca va mai incepe sa construiasca birouri pe fosta platforma Semanatoarea.

NEPI a preluat 22 de ha de teren in Timisoara

NEPI a preluat 22 de ha de teren in Timisoara

NEPI a cumparat anul acesta si terenul foste fabrici Dermatina din Timisoara de la fratii Cristescu pentru o suma estimata la 15 mil. euro. Terenul are 22 de ha, iar NEPI a demarat deja pe teren constructia unui mall.

Ionut Dumitrescu a cumparat un teren de peste 8.000 mp de la CA Immo

Ionut Dumitrescu a cumparat un teren de peste 8.000 mp de la CA Immo

Ionut Dumitrescu a cumparat un teren de peste 8.000 mp de la CA Immo in zona Barbu Vacarescu-Floreasca. Tranzactia a fost estimata, avand in vedere pretul zonei, la circa 5 mil. euro.

Portland Trust a cumparat un teren de 4 ha in Floreasca, tranzactie de 20 mil. euro

Portland Trust a cumparat un teren de 4 ha in Floreasca, tranzactie de 20 mil. euro

Portland Trust /ARES Management a achizitionat 4 hectare de teren in partea de centru-nord a Bucurestiului, pentru a dezvolta un nou proiect de birouri eficient energetic. Surse din piata au declarat pentru wall-street.ro ca valoarea tranzactiei s-a ridicat la circa 20 mil. euro, pretul mediu pe mp fiind de aproximativ 500 de euro.

Vanzatorul terenului a fost Nusco Group, iar consultantul imobiliar al tranzactiei a fost Ionut Petcu, head of land - The Advisers/Knight Frank. Theodor McCann, partener al companiei Constantinovici, McCann si Asociatii, a asigurat consultanta juridica.

Nusco Group a mai vandut anul acesta un teren pentru 4 mil. euro catre Ioannis Papalekas. Suprafata terenului este de circa 2.500 mp si este amplasat langa proiectul de birouri Green Court, unde Globalworth a achizitionat deja prima cladire din proiect.

Robertino Georgescu si Dan Dragulin au preluat fabrica Policolor

Robertino Georgescu si Dan Dragulin au preluat fabrica Policolor

Robertino Georgescu si Dan Dragulin, investitorii care au dezvoltat locuinte sub brandul Metropolitan in sudul Capitalei au cumparat cele 14 hectare ale fabricii Policolor de pe Theodor Pallady. Tranzactia este estimata la 10-15 mil. euro.

Micii investitori din sudul Bucurestiului au inceput deja de peste un an sa se deplaseze si spre alte zone ale Bucurestiului.