Casa Socolescu

Casa Socolescu

Casa Socolescu din Sinaia a reusit sa se dezbrace de hainele din temopan si fier si sa revina la alura artistocratica din perioada interbelica dupa investitiile si atentia actualilor proprietari, care au reusit sa salveze elemente originale aruncate in curtea vilei.

Noii proprietari au realizat restaurarea avand in permanenta in minte mostenirea arhitecturala fabuloasa, dar si cu respect fata de stilul de viata din perioada in care a fost construita. „Pentru amenajarea interioara am primit ajutor de la designerul Irina Solomon. Ne-am propus de la inceput o casa de vacanta frumoasa, astfel ca vila a fost amenajata si accesorizata asemenea unei locuinte private. Din 2009-2010, la sugestia unor prieteni, casa a devenit Villa Poem Boem, proprietate care se inchiriaza in totalitate si unde iti poti petrece vacanta alaturi doar de familia si prietenii tai, in regim de home away”, au mai povestit proprietarii.

Conacul Apafi din Malancrav

Conacul Apafi din Malancrav

Conacul Apafi a fost construit principele Mihaly Apafi, guvernatorul Trasilvania. Imobilul a servit ca resedinta de familie. Conacul a fost pus in circuitul turistic de Fundatia Mihai Eminescu Trust.

Sursa foto: drumulasezarilorsasesti.ro

Vila Csonka

Vila Csonka

Vila Csonka este situata pe un mic deal, iar in fata ei serpuieste pana in strada o gradina ametitoare care iti ofera un sentiment de tihna cum rar intalnesti. In lateral, la distanta de casa, dar comunicand printr-un pasaj din demisol, se intinde un hotel modern, a carui arhitectura futurista se impaca perfect, in ciuda diferentelor in timp, cu stilul secession al casei monument istoric.

Oranjeria din Avrig transformata in hotel

Oranjeria din Avrig transformata in hotel

In 1756, Samuel von Brukenthal, guvernator al Transilvaniei (1777-1787), a cumparat terenul pe care astazi se afla resedina de vara a palatului Brukenthal la Avrig. In 1764, resedinta, care cuprinde un palat si oranjeria sa, a fost finalizata, inspirata de castelele Schönbrunn si Laxenburg din Austria. In urma cu 15 ani, terenul a devenit proprietatea Fundatiei Samuel von Brukenthal. In 2011-2012, oranjeria a fost renovata si transformata in hotel de catre fundatie, insa palatul se afla in prezent intr-o stare de degradare.

Conacul Maldar

Conacul Maldar

Conacul cu 15 camere, din judetul Valcea, a fost transformat in pensiunea turistica din anul 2006, iar amenajarea interioara a fost inspirata din modelul vechilor case boieresti.

Conacul Polizu

Conacul Polizu

In imediata vecinatate a Harlaului si a celebrelor podgorii de la Cotnari, resedinta de vacanta a fost construita in anii 1870-1878 de catre Constantin Ghica Deleni.