In apropiere de parcul Cismigiu se ridica o cladire veche de aproape 100 de ani, care a servit ca resedinta uneia dintre marile familii de industriasi interbelici.

Vila goldenberg

Vila Cismigiu a fost construita intre 1920 si 1921 si a fost resedinta familiei Goldenberg in perioada interbelica, fiind proiectata de arhitectul A. Davidescu. Primul proprietar al cladirii din zona Cismigiu a fost familia Goldenberg, una din marile familii de industriasi. In perioada interbelica familia detinea mai multe fabrici, printre care si Laminorul Braila, care a fost infiintata in 1923 sub denumirea David Goldenberg si Fii. Firma David Goldenberg si Fii a fost achizitionata in 1933 de Max Auschnitt.

vila goldenberg

Familia Goldenberg s-a numarat si printre primii proprietari de pe Dorobanti si detineau mai multe proprietati in Bucuresti, dincolo de vila din zona Cismigiu. Imobilul din apropiere de parcul Cismigiu a fost si el nationalizat de comunisti si a servit ca sediu Jandarmeriei Bucuresti. Stranepotul primului proprietar a reusit sa obtina in instanta proprietatea abia in 2012 , dupa 10 ani de proces cu autoritatile. Ca multe alte cladiri confiscate de comunisti si utilizate ca sedii de institutii, proprietatea s-a conservat mult mai bine decat in cazul cladirilor utilizate ca locuinte, unde gradul de deterioare a fost mult mai ridicat.

Citeste si:
Care sunt cele mai nesigure zone din Capitala in caz de cutremur
Care sunt cele mai nesigure...

vila goldenberg

"Proprietatea, tocmai pentru ca a fost sediul unei institutii, se afla intr-o stare foarte buna de conservare, realizandu-se doar recompartimentari prin pereti pe structura usoara. S-au pastrat ferestrele, scarile, stucaturile si sistemul de incalzire, soba centrala fiind unica in Romania - si inca in stare de functionare. Camerele sunt mult mai inalte decat ale altor imobile construite in aceeasi perioada, dand astfel o impresie de spatii ample, generoase”, au spus reprezentantii Coldwell Banker Banu Manta, agentul exclusiv de vanzare al proprietatii.

vila goldenberg

Vila este formata din demisol parter si etaj si are o suprafata utila de aproximativ 500 metri patrati. Sunt prevazute doua intrari separate in imobil, fiecare beneficiind de scara. Intrarea principala, somptuoasa, cu scara din lemn masiv intre parter si etaj si respectiv cea secundara ce face legatura intre toate nivelurile casei.

Citeste si:
Conace si castele care azi sunt adevarate bijuterii arhitecturale
Incarcate de istorie: cum...

vila goldenberg

Proprietatea este scoasa la vanzare pentru 490.000 euro.

Sursa foto: Coldwell Banker Banu Manta

Citeste si:
Cele mai scumpe castele si conace scoase la vanzare in Romania
Sa traiesti ca un boier din...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
Daca nu gasesc terenuri sa cumpere, investitorii vaneaza vile istorice