Compania imobiliara Esop, lider pe piata inchirierii de birouri pentru IMM-uri ( suprafete de cateva sute de mp-n.r.), are in plan ca in 2015 sa creeze o noua divizie de tranzactii cu spatii de birouri in afara orasului.

"Avem deja in negociere avansata un contract consistent in afara Bucurestiului, intr-unul din cele mai mari orase din tara si asa speram sa pornim cu dreptul”, au declarat oficialii Esop.

Si in 2014 compania a infiintat o noua divizie, cea de corporate office, dedicata trazactiilor de peste 1.000 de mp. Pe acest segment al tranzactiilor de peste 1.000 mp cu spatii de birouri compania a inregistrat o crestere importanta anul trecuta, dupa ce a infiintat si un departament dedicat. Astfel de la tranzactii cu un volum total de circa 10.000 mp in 2013, in 2014 a ajuns la un volum de 17.000 mp din tranzactii de peste 1.000 mp.

Incluzand si segmentul de birouri pentru IMM-uri, unde este lider de piata, Esop a incheiat anul 2014 cu o suprafata totala de spatii de birouri tranzactionate de peste 40.000 mp. „Ca impartire a solicitarilor chiriasilor din 2014, am remarcat ca 80% din suprafata tranzactionata se afla in centre de afaceri si doar 20% in vile (in centre de afaceri am gasit chiriasi pentru o suprafata totala de 32.500 mp, iar in vile cu un total de 7.546 mp). Dintre centrele de afaceri unde am tranzactionat amintim: Sky Tower, Hermes Business Park, Ethos House, Olimpia Tower, PremiumRed si West Gate”, au mentionat oficialii companiei.

La nivel de piata, oficialii Esop se asteapta la o piata si mai dinamiza in 2015-2016 in contextul in care volumul tranzactiilor este in crestere iar investitiile in cladiri noi de birouri se afla la un maxim al ultimilor 5 ani.

„Acest lucru ofera premisa unei piete imobiliare si mai dinamice in perioada 2015-2016, cand se va construi masiv si va exista oferta de calitate, cu spatii de birouri de ultima generatie, care va atrage interesul chiriasilor si care va duce la un nou val de tranzactii de inchiriere”, considera reprezentantii Esop.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri