Cererea crescuta a constructiei de apartamente de lux si a cladirilor de birouri clasa A au facut ca centrul Londrei, capitala Angliei, sa devina cel mai scump loc din lume in ceea ce priveste costul de constuctie, cel putin asta reiese dintr-o analiza a companiei de cercetare Arcadis, publicata de GCR.

Pretul exagerat de mare cerut pentru un spatiu in centrul orasului englezesc vine ca urmare a scaderii numarului de proprietati disponibile, lucru cauzat in cea mai mare parte de catre criza financiara, dar si de catre productia scazuta a industriei de constructii din Marea Britanie. Rezultatul confirma inca odata ca statutul capitalei Angliei de micro-economie este separat de catre Marea Britanie ca intreg. Chiar si asa, cand vine vorba de analiza la nivelul intregii tari, Marea Britanie ocupa pozitia a opta in clasament.

Prima pozitie in top este ocupata de catre Elvetia, care isi recapata pozitia dupa caderea orasului Hong Kong din varful clasamentul, loc pe care l-a detinut in cursul anului trecut. Vorbind la modul general, costurile in Europa au fost mentinute din cauza unui ritm al scazut evolutiei pietei constructiilor, dar si din cauza sanctiunilor si a tensiunilor din Rusia. Tara care a inregistrat cea mai mare ingrijorare in regiunea Europei a fost Italia, care a revenit in recesiune in al doilea trimestru al anului trecut si este de asteptat sa creasca nu mai 0,6% in acest an.

In Orientul Mijlociu, Qatar a fost statul unde costurile de constructie au fost foarte ridicate, urmat de catre Emiratele Arabe Unite si Arabia Saudita. Pozitia detinuta de catre Qatar vine si in contextul in care tara va organiza Cupa Mondiala in 2022, iar pregatirile pentru a sustine un eveniment sportiv atat de important deja au inceput.

In Asia, Japonia a devenit o tara in care s-a construit mai ieftin decat in SUA, mai ales datorita devalorizarii yenului in fata dolarului american. Interesat este insa ca o tara precum China, o regiune a Asiei in care constructiile nu au cunoscut termenul de criza economica, ocupa pozitia a 30-a in clasamentul privind costul cu constructiile.

Cum arata topul celor mai scumpe piete pentru constructii din lume

1. Elvetia
2. Danemarca
3. Hong Kong
4. Suedia
5. Australia
6. Franta
7. Austria
8. Marea Britanie
9. Germania
10. Belgia

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri