Piata este asemanatoare unei platforme de Monopoly, in care toti investitorii vor sa ajunga la cele mai bune locatii, a declarat, in cadrul emisiunii de business WALL-STREET 360, Eduard Uzunov, proprietarul companiei imobiliare Regatta, unde a discutat despre investitiile in real estate.

In seria de emisiuni de business WALL-STREET 360 din aceasta saptamana discutam despre finantele personale. "Unde investim in 2015?" este intrebarea de pe buzele tuturor investitorilor. Sa investim in aur, pe bursa, in fonduri mutuale, in imobiliare sau in arta? Urmareste emisiunea WALL-STREET 360 pentru raspunsuri, recomandari si analize din partea specialistilor in investitii.

  • 2014 a fost cel mai bun an de la debutul crizei, iar inceputului anului 2015 debuteaza cu optimism si cu o mare surpriza: revenirea investitorilor israelieni care erau activi in piata in 2004-2005.
  • Banii s-au ieftinit putin, dar iata ca apar tot felul de surprize cum este francul elvetian. Sa speram ca dupa acest cutremur sa nu vina un tsunami.
  • Suntem pe o revenire. Anul trecut am vandut parcele de teren in locatii foarte bune. De asemenea, se observa ca au disparut terenurile disponibile pentru vanzare. Foarte multi clienti ne suna pentru terenuri, segment care a fost in ultimii ani un subiect tabu pentru ca astfel de investitii reprezentau vise, planuri de viitor.
  • Zonele ultracentrale sunt intodeauna primele care cresc si care isi pastreaza si cat de cat valoarea in perioade de scadere.
  • Randamentele variaza intre 7,5% si 9,5%, in functie de locatie, chiriasi, termeni contractuali.
  • Cladirile istorice sunt interesante pentru cei curajosi si cu bani proprii. Sunt costuri ridicate pentru refacerea cladirilor ceea ce implica un randament mai scazut pe termen scurt. Pe termen mediu si lung insa satisfactiile sunt foarte mari. Ca volum de investitii suplimentare acestea pot ajunge la un plus de 50-70% fata de investitia initiala.
  • Anul trecut am inregistrat o cifra de afaceri de circa 1 mil. euro.
  • Real estate-ul are randamente mult peste dobanzile bancare.
  • Activele neperformante sunt extrem de interesante. Bancile si-au mai pierdut putin rabdarea sa mai tina aceste active si credem foarte multa in acest segment de piata in 2015. Anul trecut am vandut cateva imobile si terenuri interesante, inclusiv o vila pe Kiseleff cu 1,3 mil. de lei. Preturile sunt mult sub media pietei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri