Ministrul Dezvoltarii, Liviu Dragnea, a sustinut, ca terenul situat vis a vis de Tribunalul Bucuresti, respectiv fostul amplasament al esplanadei, reprezinta prima varianta pentru constuirea "Cartierului pentru Justitie", un ansamblu de cladiri in care vor functiona institutii din acest domeniu, scrie Mediafax.

"Cartierul pentru Justitie" reprezinta un obiectiv de investitii publice al MDRAP si include constuirea unui complex urbanistic destinat sediilor unor institutii apartinand sistemului judiciar, precum: CSM, Inspectia Judiciara, CAB, Judecatoriile sectoarelor 2 si 3, Parchetele de pe langa Tribunalul Bucuresti, INM si Scoala Nationala de Grefieri.

Valoarea acestui proiect este de 270 de milioane de Euro, sursa de finantare o reprezinta bugetul MDRAP, iar perioada de timp in care urmeaza a se constui este de cinci ani incepand cu 2015. Master planul "Cartierului pentru Justitie" cuprinde o cladire de noua etaje, unde va functiona Palatul de Justitie, o cladire de trei etaje unde va functiona CSM si o alta de patru etaje unde vor functiona Parchetele. "Cartierului pentru Justitie va avea ca prima varianta terenul amplasat vizavi de Biblioteca nationala, fostul amplasament al esplanadei. Nu e o «fata morgana». Terenul e in administrarea Ministerului Dezvoltarii. Sunt mai multe variante la care am lucrat si e destul de fezabila varianta cu terenul respectiv. Avem discutii si cu Primaria Capitalei, pentru ca pe langa Cartierul de Justitie acolo o sa se realizeze un complex cultural si de agrement si, de asemenea, cateva cladiri inalte pentru birouri. E un concept integrat si avem doua variante: lucram in concept integrat sau lucram pe sectiuni", a spus, joi, ministrul Dezvoltarii, Liviu Dragnea.

Intrebat ce se intampla cu proiectul anuntat anterior, privind consturirea pe acel teren a unei sali polivalente, Dragnea a spus ca acest lucru ramane valabil ca posibilitate. "Ramane in contiuare posibilitatea, repet, pentru trei functiuni: sala polivalenta, in care se pot desfasura spectacole, inclusiv filarmonica, o sectiune destinata pentru cladiri de birouri si sectiunea Cartierului de Justitie", a spus Dragnea.

La randul sau, ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc a precizat ca locul a fost aleasa pentru ca este vis a vis de cea mai mare institutie de justitie din Romania, respectiv Tribunalul Bucuresti. "In planul urbanistic e prevazut si o sala concerte si cladirile de birouri", a spus Cazanciuc.

Citeste si:
Cu cat il rasplatea Dragnea pe Ghizdeanu pentru ca-i facea PIB-ul mare
Cu cat il rasplatea Dragnea...

Sursa foto: MediafaxFoto


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
Dragnea forteaza iar iesirea din inchisoare
Setari Cookie-uri