Optimismul constructorilor de case din S.U.A. a scazut radical pentru ultimii 15 ani, reprezentantii Asociatiei Nationale a Constructorilor de Case (ANCC) precizand ca acesta situatie este un boom imobiliar, vanzarile inregistrand cele mai scazute cote din februarie, 1991.
David Seiders, economist sef al ANCC, a precizat ca membrii asociatiei se confrunta acum cu o situatie destul de dramatica. El a adaugat ca si cumparatorii de case adopta o atitudine 'ramane de vazut' in legatura cu directia in care se indreapta segmentul acesta de piata.

Vineri s-au facut publice informatii conform carora vanzarile de case au scazut la nivel national la 6.693 milioane de unitati din aprilie pana in iunie, scaderea fiind de 7.5% fata de perioada similara a anului trecut. Scaderea a fost inregistrata mai ales in Arizona, Florida si California. Toll Brothers, cea mai mare companie specializata in constructia de case de lux, din S.U.A., a declarat la inceputul lunii august ca veniturile obtinute de companie pe acest segment au scazut in primul trimestru pentru prima oara in patru ani.

Hovnanian, cel mai mare constructor de case din New Jersey a precizat si el la inceputul lunii ca veniturile companiei in acest an vor fi cu 32% mai mici fata de predictiile facute anterior. Piata este foarte, foarte nesigura, in acest moment, a precizat Bruce Karatz, CEO al companiei KB Home. Este de asemenea o perioada incerta si pentru cumparatori si avem de-a face cu ezitari ingrozitoare ale acestora.

Vanzarile de case au inceput probabil sa scada in luna iulie la 1.81 milioane, de la 1.85 milioane, inregistrate cu o luna in urma. Numarul caselor nevandute a crescut simtitor cu 39% in acest an, pana la 3.725 milioane de unitati in luna iulie, conform Asociatiei Nationale a Agentilor Imobiliari. Companiile specializate in constructia de case, printre care D.R. Horton Inc., au schimbat astfel privelistea de ansamblu asupra segmentului de real, pentru 2006.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
INTERVIU cu un celebru parfumier: Romanii vor produse unice