Cladirea de birouri AFI Park 2, in care este sediul companiei Electronic Arts, a devenit prima cladire din Romania iluminata exclusiv printr-un sistem inteligent cu LED, care aduce economii anuale estimate la 100.000 euro.

Pentru spatiile de birouri din AFI Park 2, solutiile de iluminat inteligent au fost oferite de compania Greentek. „Iluminatul spatiilor de birouri AFI Park 2 se realizeaza cu aproape 2.000 de corpuri de iluminat cu LED, cu 30% mai putine fata de cate ar fi fost necesare daca s-ar fi optat pentru o solutie traditionala, cu corpuri fluorescente”, a declarat Victor Cotrutz, CEO si fondator Greentek.

El a explicat ca prin tehnologia LED consumul este cu 70% mai mic, iar sistemul inteligent de control al iluminatului duce economiile pana la 85% fata de un sistem traditional. In plus, costurile de intretinere sunt zero, datorita garantiei generale de cinci ani. Din calculele noastre, prin implementarea acestui proiect se realizeaza o economie de circa 100.000 de euro pe an", a explicat Victor Cotrutz.

Cladirea AFI Park 2, amplasata in imediata apropiere a centrului comercial AFI Palace Cotroceni, are o suprafata de aproximativ 12.000 mp de birouri si a fost finalizata la jumatatea anului 2014. Corpurile de iluminat LED sunt produse de Greentek in Romania, in fabrica din Iasi. Greentek LED Lighting, companie cu capital romanesc. Produsele Greentek sunt certificate CE. Produsele Greentek sunt fabricate in municipiul Iasi si sunt distribuite pe pietele din Romania, Germania, Franta, Israel, Grecia si Marea Britanie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri