Compania olandeza de proiecte imobiliare rezidentiale Engel East Europe a semnat contractul de achizitionare a trei parcele de teren in zona Pipera din Bucuresti, pentru circa 4,6 milioane de euro, potrivit unui comunicat remis NewsIn. Engel East Europe va dezvolta pe acest teren un cartier rezidential de 550 de locuinte si apreciaza ca acesta se va vinde pentru aproximativ 60 de milioane de euro.

"Romania este una din cele mai promitatoare piete pentru dezvoltari rezidentiale si, in consecinta, face parte din pietele pe care le avem in vedere", a declarat presedintele director executiv al companiei, Jacob Engel. Compania va ridica locuintele cu o suprafata totala de circa 55.000 de metri patrati pe un teren de 23.000 de metri patrati in cartierul Pipera.

Aproximativ 1,5 milioane de euro au fost achitate la semnrea contractului de achizitie a unei parcele, pentru care compania a obtinut documentele de carte funciara. Restul de 3,1 milioane de euro va fi achitat la dobandirea documentelor necesare pentru dezvoltarea proiectului pe celelalte doua parcele. Daca acestea nu vor fi puse la dispozitie de vanzator in termen de 60 de zile, compania va beneficia de o reducere de 50 la suta sau va putea opta pentru retragerea din afacere, se arata in comunicat.

Engel East Erope analizeaza in continuare oportunitati de achizitie de terenuri pentru dezvoltarea de proiecte in regiunea centrala si de est a Europei, sustin reprezentantii companiei, care a castigat recent, in urma unei licitatii, contractul pentru reconstructia unui port in Belgrad si are in vedere patru proiecte in Bulgaria.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Setari Cookie-uri