Compania Arena City Center incepe astazi in Bacau, constructia celui mai mare proiect de mall din regiunea Moldovei. In valoare totala de 35 de milioane de euro, proiectul va fi livrat pe piata in ultimul trimestru al anului 2007. Arena City Center va avea o suprafata totala construitade 30.000 mp, structurata pe parter si doua etaje. Mall-ul va beneficia si de o parcare exterioara pentru 700 de masini. Primul centru de cumparaturi si entertainment din Bacau va oferi un total de peste 140 de magazine si o suprafata utila de 20.000 mp.

"La anul vom livra pe piata acest proiect, dar aceasta nuinseamna ca ne oprim aici. |n functie de evolutia acestui concept si de piata analizam toate scenariile legate de o posibila extindere viitoare a centrului comercial cu peste 50%", declara Ovidiu Budeanu, presedintele companiei Arena City Center.

Finantarea pentru Arena City Center este asigurata de HVB Bank Romania. Parteneriin realizarea acestui proiect sunt Vanel Exim - arhitect, Conbac SA - antreprenor general, Prompt Trading Bucuresti si Gardiner & Theobald, pentru partea de management si monitorizare de proiect. Consultanta imobiliara siinchirierea spatiilor este asigurata de Eurikso Consulting.

"Ideea de la care s-a pornit cand am gandit acest concept a fost cea de vizibilitate maxima. Cumparatorii vor vedeainca de la intrare magazinele de la toate etajele. Prin acest proiect, urmarim sa aducem firmele de retail si de entertainment cu cea mai mare notorietate pe piata romaneasca de profil", adauga Ovidiu Budeanu.

Centrul comercial va avea o importanta latura sociala, beneficiind de un design si o ambianta atractiva, cu fantana arteziana si multe spatii verzi, scari rulante moderne si lifturi panoramice din sticla. Constructia va fi realizata din materiale moderne, de foarte buna calitate. La parter vor exista cafenele elegante unde clientii pot stabili intalniri sau se pot relaxa, iar etajul al doilea (10.000 mp) va fi dedicat in intregime spatiilor de petrecere a timpului liber, gazduind trei sali de cinema, o zona de restaurante si fast-food-uri, bowling, biliard si spatii de joaca pentru copii.

"Majoritatea retailerilor care au inchiriat deja spatii considera ca punctele forte ale mall-ului constau in amplasamentul central, structura si designul interior, circulatia eficient organizata si vizibilitatea tuturor magazinelor.Extrem de importante suntinsa si accesibilitatea centrului comercial atat cu masina cat si cu mijloacele de transportin comun si parcarea generoasa", a declarat la randul ei Florina Cojocari., Senior Brokerin cadrul Departamentului de Retail al Eurisko, consultantul exclusiv pentru acest proiect

Printre cei care auinchiriat deja spatiiin Arena City Center, panain acest moment, sunt: Flanco, cu un magazin Flanco World, New Life, cu un drugstore, Librariile Alexandria, House of Art, Benvenuti, Levi's, Bigotti, Future Shop, Internity, Beauty Shop, Hang Ten, Office Shoes, Cellini, Leonardo, Jolidon, Steilmann, Spar, Spring Time si multi altii.

"In prezent avem discutii pentru inchirierea a peste 70% din spatiile din mall, in vreme ce pentru mai mult de jumatate din suprafata totala au fost deja semnate contracte si precontracte deinchiriere", a adaugat Florina Cojocari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri