Trei firme si-au anuntat intentia sa construiasca doua parcari subterane in Sibiu, sub sediul primariei si sub Hotelul Bulevard, insa primaria amana investitia pana in 2008, din cauza conceptelor considerate nefezabile. Un alt motiv pentru care Sibiul nu va avea parcari subterane decat peste doi ani este numarul foarte mare de turisti, mai ales straini, aproape un milion, asteptati in 2007 in viitoarea capitala culturala europeana, informeaza Rompres.

"Au fost trei firme, insa nici una nu a prezentat un concept fezabil, drept pentru care am amanat discutia pe parcarile subterane pana dupa anul 2007, fiindca nimeni nu poate sa construiasca o astfel de parcare in trei sau patru luni", a precizat primarul Klaus Johannis.

Deocamdata, primaria si-a propus sa extinda actualele parcari de la suprafata, chiar si in zona istorica a orasului, sub Zidul Cetatii Sibiului si langa Biserica Evanghelica. In municipiul Sibiu, asemenea si altor mari orase din tara, exista o tot mai mare criza a locurilor de parcare. Sibiul ocupa locul al doilea in topul celor mai multe masini din Romania raportat la numarul de locuitori, dupa Capitala.