Terenul pe care se vor construi primele doua cladiri de birouri din cadrul Baneasa Business&Technology Park (BBTP), impreuna cu costurile de autorizare, proiectare si executare a acestora sunt evaluate la circa 6,79 milioane de euro, potrivit datelor publicate de companie in Monitorul Oficial.
"Pe acest teren se vor ridica primele doua cladiri de birouri din cadrul zonei de birouri", au declarat pentru NewsIn reprezentantii companiei. La mijlocul lui august, Baneasa Business&Technology Park si-a majorat capitalul social la 68 de milioane de lei, de la 100.000 de lei, prin aportul in natura al Baneasa Investments cu un teren in suprafata de 4,53 hectare, precum si prin aportul in numerar al actionarilor, de 44 de milioane de lei.

"Zona de birouri este prevazuta a se edifica pe aproximativ 12 hectare. Finantarea se va asigura atat prin imprumuturi de la banci, cat si din fonduri proprii", a declarat pentru NewsIn directorul general al Baneasa Investments, Mihail Mateescu.

Spatiul de 30.000 de birouri, care se construieste in prima faza de dezvoltare a parcului de afaceri, va fi inclus in doua cladiri de clasa A, cu o structura pe inaltime de cinci etaje. Birourile vor benefica de circa 571 de locuri de parcare, respectiv de un loc de parcare pentru fiecare 48 de metri patrati de spatiu de birou.

Finantarea "loan bridge", in caz de nevoie

La inceputul lunii iulie, adunarea generala a actionarilor Baneasa Business&Technology Park, societate in cadrul careia Baneasa Investments are o participatie de 35%, a aprobat contractarea unei linii de finantare de gen "loan bridge" de la BRD Societe Generale. Acest gen de finantari, de regula cu o maturitate scurta, sunt folosite pentru a acoperi perioade de timp inaintea obtinerii unei finantari pe un termen mai lung.

Creditul, in valoare de sapte milioane de euro, va fi intrebuintat de contractanti, in caz de nevoie, pentru plati catre antreprenor, taxe de management al constructiei, costuri directe de marketing, taxe de inchiriere, plati pentru servicii contabile si juridice, taxe conexe legate de comisioane si dobanzi ale finantatorilor pentru demararea lucrarilor si TVA aferent, in ceea ce priveste zona de birouri.

Creditul poate fi accesat in euro pentru o dobanda la trei luni de 1,85% pe an, respectiv in lei, pentru o dobanda de 0,75% pe an. in cazul in care compania va accesa creditul, banca va aplica un comision de facilitate de 0.5%, calculat la valoarea totala a creditului, se mai precizeaza in raportarea din Monitorul Oficial.

Bucurestiul se imbogateste cu 160.000 de spatii de birouri

Intreaga zona de birouri va avea o suprafata de aproximativ 160.000 de spatii de birouri. Cele 11 cladiri de birouri care se vor construi se vor ridica in cinci etape. Lucrarile la zona de birouri au demarat la sfarsitul lui 2005 si se vor desfasura pe o perioada de aproximativ cinci ani. Pentru construirea primelor 140 de apartamente din cadrul Baneasa Rezidential sunt contractate lucrari de peste 30 de milioane de euro, a mai aratat Mateescu.

Cele 140 de apartamente fac parte din prima faza de dezvoltare a zonei rezidentiale a proiectului si vor fi amplasate pe o suprafata de peste 2,5 hectare, care a fost evaluata de societatea Delta Service Consulting 95 SRL in aprilie 2005 la circa 7,79 de milioane de lei, potrivit datelor publicate de Baneasa Investments in Monitorul Oficial.

"Proiectul pentru zona rezidentiala se desfasoara esalonat pe circa opt ani, aceasta fiind prima etapa. Proiectia finala a dezvoltarii zonei rezidentiale este de aproximativ 1,3 milioane de metri patrati si consta in aproximativ 3.000 de unitati locative. Finantarea investitiei se va face atat prin imprumuturi de la bancile partenere, cat si din fonduri proprii", a aratat Mateescu.

La sfarsitul acestui an vor fi gata primele 51 de apartamente, iar in iulie 2007, urmatoarele 87. Din apartamentele care vor fi livrate la sfarsitul acestui an, 85% erau deja contractate la sfarsitul lui iunie. Ansamblul rezidential va contine 12 cladiri de apartamente care vor totaliza 227 de unitati locative de tip garsoiniera, apartament cu doua, cu trei dormitoare si de tip penthouse.

Proiectul Baneasa include si o zona comerciala, care va avea o suprafata construita de circa 250.000 de metri patrati si peste 8.000 de locuri de parcare. Construirea obiectivelor din cadrul proiectului Baneasa au inceput in vara anului trecut, urmand ca intregul proiect sa fie finalizat in 2015, pentru o investitie totala de aproximativ 1,2 miliarde de euro.

Pentru acest an sunt prevazute investitii totale in cele trei zone pe care construieste Baneasa Investments de circa 65 de milioane de euro.
Suprafata pe care se intinde proiectul Baneasa este de 221 de hectare si reprezinta peste unu% din suprafata Bucurestiului.Proiectul va totaliza peste 1,6 milioane de metri patrati de spatiu construit.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri