Compania britanica North Real Estate Opportunities Fund a declarat,ca intentioneaza sa investeasca in urmatoarele 18 luni aproximativ 500 de milioane de euro (641 milioane de dolari) in proiecte imobiliare in Europa Centrala si de Est, potrivit agentiei de stiri SeeNews.

Statele alese pentru aceste proiecte sunt Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria precum si Bulgaria si Romania, implicate in procesul de aderare la Uniunea Europeana. Fondul se va concentra asupra sectoarelor de comert cu amanuntul si logistica.

"Exista speranta ca afacerile imobiliare vizand aceste sectoare sa beneficieze datorita cresterilor veniturilor disponibile si a puterii de cumparare in Europa Centrala si de Est", a declarat compania intr-un comunicat trimis agentiei de stiri din Bulgaria, SeeNews. Grupul isi va finanta afacerile cu ajutorul fondurilor obtinute prin Oferta Publica Initiala (OPI) facuta de firma pe Piata de Investitii Alternative a Bursei de la Londra.

Compania va livra parcuri logistice si de reatil prin achizitia si convertirea unor cladiri existente, dar si constructii noi.

Pietele imobiliare din Bulgaria si Romania au inregistrat cresteri importante in ultima perioada pe fondul cresterii investitiilor straine, cererii ridicate si eficientei crescute. Ambele tari spera sa adere in 2007 la Uniunea Europeana.