NEPI a demarat constructia unui mall de 70.000 de mp in Timisoara, care va include pationoar, un cinema 4Dx, dar si un Carrefour de 10.000 mp.

Timisoara Shopping City este noul complex comercial care va fi inaugurat in 2016. Fondul sud-african de investitii NEPI, unul dintre cei mai importanti investitori imobiliari de pe piata locala, a demarat in Timisoara lucrarile la un nou mall regional, care va domina zona de sud a orasului. Fundatia noului mall a fost turnata iar constructia avanseaza cu rapiditate. Proiectul, situat pe strada Sagului, va avea o suprafata inchiriabila de 70.000 metri patrati.

Ce noutati va aduce Timisoara Shopping City

O mare parte dintre chiriasii NEPI, prezenti in celelate centre comerciale din tara, se vor regasi si in proiectul dezvoltat in Timisoara. Unul dintre principalele puncte de atractie al noului mall va fi cinematograful dezvoltat de Cinema City. Multiplex-ul cuprinde in total 14 sali digitale, cu o capacitate sporita, dintre care 1 sala dotata cu tehnologia 4Dx.

timisoara shopping city4Dx este una dintre cele mai importante inovatii din istoria cinematografiei, oferind o experienta pentru toate cele 5 simturi. Noua sala dedicata acestei tehnologii va include scaune hi-tech mobile si efecte speciale sincronizate cu actiunea de pe ecran, precum vant, ceata, fulgere, baloane de sapun, ploaie si mirosuri, atat pentru filme in format 2D, cat si 3D. Cu o capacitate totala de 2.400 de locuri si o suprafata de 4.000 mp, noul cinematograf Cinema City va deveni cel mai mare multiplex din afara Capitalei.

timisoara shopping city

Proiectul va cuprinde zone generoase de entertainment si food court. Mallul va include si cel mai complex spatiu de joaca din oras. In interiorul mall-ului va fi dezvoltat un patinoar si un nou centru de fitness. Carrefour va deschide in noul mall din Timisoara primul si singurul hypermarket din zona de vest a tarii. Magazinul se va intinde pe o suprafata de 10.000 mp.

NEPI a cumparat anul trecut terenul pe care va fi ridicat mallul de la fratii Cristescu, proprietarii Bega Group. Terenuri pe care este amplasat mallul este lotul pe care a fost amplasata fosta fabrica Dermatina.

Dezvoltatorul Timisoara Shopping City, portofoliu de peste 1,5 mld. euro

Din portofoliul NEPI fac parte Mall Promenada, Vulcan Value Center, CityPark Constanta, Ploiesti Shopping City, Braila Mall, Galati Shopping City si alte centre comerciale in intreaga tara, dar si in Serbia si Slovacia. Pe 23 aprilie 2015, NEPI va inaugura Mega Mall, cel mai nou mall din Bucuresti, care promite vizitatorilor sai o experienta unica de cumparaturi si petrecere a timpului liber. NEPI mai detine si cladirile de birouri Floreasca Business Park, The LakeView din Bucuresti, City Business Centre din Timisoara si The Office din Cluj.

Fondul sud-african de investitii imobiliare New Europe Property Investments (NEPI) propune actionarilor distribuirea de dividende in valoare cumulata de 48,25 milioane euro sau acordarea de actiuni noi. "Actionarii sunt instiintati ca s-a aprobat de catre Consiliul de Administratie o distributie semestriala de 17,35 euro centi pe actiune pentru cele sase luni incheiate la data de 31 decembrie 2014 si ca actionarilor li se ofera posibilitatea de a opta intre a primi o restituire de capital printr-o emisiune noua de actiuni NEPI la un pret de emisiune de 8,46 euro pe actiune, raportul fiind de 2,05 de actiuni NEPI noi pentru fiecare 100 de actiuni NEPI detinute la data de inregistrare, 20 martie 2015 (restituirea de capital), sau dividendul in numerar, acesta fiind de 17,35 euro centi pe actiune (dividend in numerar)", se arata intr-un comunicat transmis de fondul de investitii imobiliare Bursei de Valori de Bucuresti (BVB), scrie Mediafax.

Activele fondului erau estimate la sfarsitul lunii decembrie la 1,54 miliarde euro, in urcare cu peste 500 milioane de euro fata de finalul anului 2013. NEPI este primul fond de investitii imobiliare listat la Bursa de Valori Bucuresti, pe segmentul de piata creat pentru Real Estate Investment Trusts (REITs). Fondul mai este listat la bursele de valori de la Johannesburg (Africa de Sud) si de la Londra, pe segmentul AIM.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri