Immoeast va ridica in Bucuresti, in zona de nord, cartierul "Jandarmeriei Residential" - trei blocuri cu un total de 360 de apartamente, care se vor construi in trei faze, arata compania.

Constructia va incepe in primul trimestru al anului viitor si se va finaliza in 2009, urmand a fi derulata in parteneriat cu un fond de investitii din Marea Britanie. Immoeast detine 89 la suta din compania care va dezvolta proiectul, respectiv European Future Group, prezent de mai multi ani pe piata romaneasca.

De asemenea, Immoeast va ridica 400 de apartamente in Bratislava (Slovacia), 270 de apartamente in Tarevo (Bulgaria), si 980 de apartamente in Katovice (Polonia). Anterior, Immoeast a facut parte dintr-o companie mixta care a realizat o investitie imobiliara in domeniul rezidential de 800 de unitati locative, in Tarile Baltice.

"Proiectul pentru 2.800 de apartamente reprezinta un foarte bun inceput, dar din perspectiva numeroaselor oferte care apar pe piata rezidentiala din Europa Centrala si de Est, acesta este numai primul pas", a aratat presedintele Immoeast, Karl Petrikovics. Compania este in negociare pentru aslte proiecte, care ar putea fi incheiate pana in primavara anului viitor.

Immoeast va vinde apartamentele, si nu le va inchiria. In consecinta, capitalul va fi imobilizat numai pentru o scurta perioada de timp. "Amortizarea investitiei va fi cu mult peste 20 la suta", a mai aratat oficialul Immoeast.

Pe termen scurt, Immoeast anticipeaza un foarte mare potential de crestere pentru segmentul rezidential fata de celelalte segmente ale pietei imobiliare. Este de luat in seama si faptul ca un mare numar de locuinte sunt imposibil de reabilitat pe termen lung si urmeaza a fi inlocuit in urmatorii zece pana la 15 ani, se mai arata in comunicat.

"Prin compania-mama Immofinanz, cu subsidiarele Buwog si ESC (care au realizat impreuna peste 30.000 de locuinte), Immoeast are o enorma experienta si detine specialisti foarte buni in domeniul dezvoltarilor rezidentiale", a mai spus Petrikovics.