Alt Club este un club privat adresat exclusiv persoanelor care lucreaza in mediul IT si creativ-digital, un concept inedit pentru Romania, deschis intr-o cladire istorica din centrul Timisoarei in urma unei investitii de 200.000 de euro.

Clubul, conceput ca un spatiu multifunctional si dedicat deopotriva activitatilor profesionale si de relaxare, ofera acces doar celor care obtin statutul de membri, insa acestia pot avea invitati. Clubul are in prezent 100 de membri, care provin si din alte orase in afara de Timisoara, iar statutul de membru se obtine pe baza unei recomandari de la cel putin doua persoane care au fost deja acceptate. Varsta minima pentru acceptare este de 18 ani. Cu toate acestea, recomandarea nu garanteaza obtinerea calitatii de membru, insa cel recomandat este trecut pe o lista de asteptare. In prezent, statutul de membru nu este conditionat de o taxa, insa fondatorul clubului ia in considerare impunerea unei astfel de taxe.

Majoritatea membrilor actuali lucreaza full-time, dar avem si un numar de oameni care sunt freelanceri sau lucreaza la startupul lor.

In ceea ce priveste profilul membrilor inscrisi pana acum, acestia provin din mediul IT si digital-creativ si sunt fie angajati, fie lucreaza pe proiecte sau au fondat o afacere proprie. "Ne axam in primul rand pe membri din domeniile IT, cum ar fi programatorii sau inginerii, si digital-creativ, respectiv designeri, oameni de comunicare, artisti grafici sau altii. Majoritatea membrilor actuali lucreaza full-time, dar avem si un numar de oameni care sunt freelanceri sau lucreaza la startupul lor", a precizat fondatorul Alt Club, Stefan Szakal, pentru wall-street.ro.

Foto: Alt Club (cinema)

Alt Club are o segmentare a spatiilor, in asa fel incat vizitatorii sa aiba acces la activitati diverse. Clubul este dotat cu o biblioteca, un spatiu tip bar, o sala de cinema si o sala de jocuri, fiecare cu aparatura de ultima ora. Astfel, in afara de clasicul spatiu de lucru si networking pentru cei din mediul creativ-digital, membrii au solutii de recreere si divertisment, create in conformitate cu profilul, gusturile si interesele acestora.

Clubul este structurat pe doua etaje si acopera in total 350 de metri patrati, din care 190 la parter si 160 la etaj. Acest spatiu are o capacitate de 130 de persoane. Intregul concept a necesitat o investitie de 200.000 de euro, care va fi recuperata in cel putin cinci ani.

Foto: Alt Club (biblioteca)

Pentru a veni in intampinarea nevoilor de dezvoltare profesionala si personala ale membrilor, clubul organizeaza si gazduieste constant evenimente profesionale, dar si de divertisment. In plus, spatiile disponibile pot fi inchiriate si de catre non-membri, pentru evenimente private.

Antreprenorul din spatele acesui proiect, Stefan Szakal, este si fondator al companiilor X3 Media si [e-spres-oh]. El a pus bazele proiectului educational Ctrl-D, s-a implicat in lansarea TechHub Bucuresti si a initiat un proiect de digitalizare a cartilor romanesti de povesti.

Foto: Stefan Szakal

Timisoara are o piata IT in continua dezvoltare. In 2014, Primaria Timisoara a finalizat constructia centrului IT Incuboxx, realizat cu fonduri de la Uniunea Europeana si dedicat tinerilor care doresc sa isi deschida o afacere in domeniu, insa nu dispun de fondurile necesare. La finalul anului 2014, peste 300 de joburi erau disponibile pentru cei care activeaza in inginerie si IT, salariile fiind mai mari de 1.000 de euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri