Noile centre comerciale aflate in constructie sau in pregatire vor duce la o crestere a competitiei care va determina o regandire a proiectelor deja existente. Astfel, in perioada urmatoare se asteapta ca piata centrelor comerciale sa inregistreze renovari, repozitionari, posibile extinderi, pe fondul cresterii competitiei, asa cum s-a intamplat cu Iris Titan Bucuresti si Bucuresti Mall, se mentioneaza in cel mai recent raport de piata al companiei NAI Romania.

Spre exemplu, numarul mare de proiecte in constructie sau anuntate in zona de est a Capitalei a determinat deja centrele comerciale deja existente sa faca un upgrade si atat Iris Titan, cat si Bucuresti Mall, care atrage vizitatori din est, si-au reimprospatat prezenta pe piata, astfel incat sa faca fata cat mai bine competitiei viitoare.

In 2015, este prevazuta finalizarea lucrarilor de constructie la centrul comercial Mega Mall, zona Pantelimon, care va contribui cu aproximativ 70.000 mp la stocul modern de spatii comerciale existent din Bucuresti. Centrul comercial va fi ancorat de Carrefour, WorldClass, C&A, H&M. In acest an vor continua lucrarile de constructie si pentru centrul comercial ParkLake Plaza (79.000 mp), dezvoltat de Caelum Development si Sonae Sierra in cartierul Titan, potrivit datelor NAI Romania. De asemenea, in est a fost anuntat si un centru comercial in zona Obor. De asemenea, Dedeman a anuntat un magazin in zona Pantelimon, se mentioneaza in raportul de piata al NAI.

Nu doar estul atrage dezvoltatori, printredezvoltarile comerciale anuntate a fi initiate in Bucuresti numarandu-se si Victoria City, in zona Bucurestii Noi, se mentioneaza in raportul NAI Romania. De asemenea, in 2015 este de asteptat ca retailerii de food sa continua sa se extinda atat in Bucuresti, cat si in orasele regionale, mentioneaza consultantii NAI Romania.

Nu doar Bucurestiul va fi martorul deschiderilor de malluri in 2015 ci si alte orase mari din tara. In Brasov s-a inaugurat oficial mallul Coresi Brasov, dezvoltat de Immochan printr-o investitie de 60 mil. euro, iar in Timisoara este in constructie un proiect de 70.000 mp al NEPI, care va face competitie centrului comercial Iulius Mall, dezvoltat de Iulian Dascalu.

Coresi Brasov, deschis. In Brasov mai este un necesar de doar 25.000 mp de retail

Coresi BrasovIn Brasov au fost anuntate si alte centre comerciale pe langa Coresi, insa momentan in niciunul din proiecte nu se vad pasi concreti pe partea de dezvoltare, iar Immochan a luat fata prin inaugurarea mallului de pe fosta platforma Tractorul celorlalte proiecte din oras. Potrivit unor date anterioare prezentate de Immochan, in Brasov este un necesar de 50.000-55.000 mp de centre comerciale, iar proiectul Immochan livreaza in galeria comerciala 32.000 mp.

"Nu este suficient sa cumperi un teren si sa lasi sa creasca sa creasca buruieni pe el. Dezvoltatorii se impart in doua mari categorii: cei care promit si cei care fac", a precizat declarat Tatian Diaconu miercuri la evenimentul de lansare al Coresi Brasov. Immochan va demara in luna iunie a acestui an a doua parte a proiectului, despre care se estimeaza ca va necesita investitii de 12 milioane de euro si va cuprinde atat extinderea spatiului comercial, dar si o zona rezidentiala

NEPI construieste mall in Timisoara si ii face concurenta lui Dascalu si are plan extinderea mallului din Constanta

mall NEPI Timisoara

NEPI a inceput deja constructia mallului din Timisoara, un proiect urias, care va face concurenta Iulius Mall, singurul mall din Timisoara in prezent, dezvoltat de Iulian Dascalu. Centrul comercial dezvoltat de NEPI va avea o suprafata de 70.000 mp si o zona de entertainment puternica. Fondul de investitii sud-african nu se focuseaza doar pe noile investitii, ci si pe cresterea performantei celor deja existente pe care le-a achizitionat. Promenada Floreasca va trece spre exemplu printr-o extindere ampla.

Pe retail, NEPI are programate si extinderea a trei centre comerciale din tara, respectiv City Park Mall of Constanta (21.000 mp, investitie de 36 mil.euro ), Shopping City Deva (10.000 mp, investitie de 14 mil.euro) si Severin Mall (10.000 mp, investitie de 9 mil. euro), cu termen de finalizare in 2015, potrivit unor informatii anterioare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri