Casele in standard pasiv, cu un consum energetic ultra scazut, nu sunt o obisnuinta pe piata romaneasca. Sergiu Petrea, arhitect in cadrul companei Tecto Arhitectura, a vorbit in cadrul emisiunii de business WALL-STREET 360 despre noile tendinte in arhitectura, unul dintre acestea fiind orientarea spre constructiile moderne din lemn.

Un studiu de caz descris in emisiunea WALL-STREET 360 este locuinta Che, din Suceava, o casa construita pe un teren in panta.

“Standardul pasiv, un standard pentru constructii cu consum redus de energie, a aparut in Germania in anii '90. Che este o casa pe care clientul si-a dorit-o in acest standard pentru ca vrea sa construiasca un business pe aceasta nisa”, descrie Sergiu Petrea.

Casa are 250 de metri patrati, cu un consum anual de 14 kWH pentru fiecare metru patrat.

"Situata pe un versant impadurit, Che este o casa construita la marginea Sucevei, in apropiere de drumul care duce la telescaun. Am incercat sa o integram intr-un mod cat mai organic. Acoperisul este verde, iar fatada este complet din lemn astfel incat te poti bucura de peisajul din jur", afirma Sergiu Petrea.

Care este costul de constructie pentru o casa pasiva? Care sunt tendintele momentului in arhitectura? Cum arata casa ideala in viziunea romanilor? Afla raspunsurile arhitectului Sergiu Petrea la WALL-STREET 360.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri