Statistica Savills vine dupa ce 2014 a fost un an record pentru investitiile in spatiile logistice in UK, iar volumele investitionale au fost peste medie la nivel european. Marea Britanie si Germania au acoperit 54% din totalul volumului investit pe segmentul logistic anul trecut. Per total, la nivel european, volumul investitiilor in spatii logistice a crescut cu 29% pana la 30 miliarde de euro.

Studiul Savills citeaza un raport al Forrester Research care arata ca valoarea retailului online din Europa va creste cu peste 100% pana in 2018, pana la 234 miliarde euro, de la 112 miliarde de euro, la cat se ridica in prezent. Aceasta crestere va alimenta cererea de spatii logistice. Logistica, potrivit Property Investor Europe, este un business care nu tine cont de granite. Spre exemplu, retailerul online de fashion Asos opereaza dintr-un depozit din nordul Angliei comenzile globale. Alti retaileri onoreaza comenzile din Balcani si sudul Europei din depozite aflate in Europa Centrala si de Est.

Studiul arata ca fiecare miliard de euro in plus la vanzarile online cere un plus de 72.000 mp de spatii logistice pe piata. Parte a acestei nevoi este determinata de bunurile returnate, care trebuie sortate inainte de a fi puse din nou in stocurile magazinelor. Pana in 2019, oficialii Savills estimeaza ca cea mai importanta crestere economica din Euroa va fi in est si sud, dar si in Irlanda.