CEC vrea sa recupereze doua treimi din creditul pentru Green City, acordat lui Dumitru Bucsaru

Complexul rezidential Green City, dezvoltat de firma Green City Construct, controlata de omul de afaceri Dumitru Bucsaru, a fost scos la vanzare de lichidatorul judiciar, care vinde peste 200 de vile si terenul aferent, individual sau in bloc, in ultimul caz pretul fiind stabilit la 20 milioane euro, informeaza

Mediafax

.

Dumitru Bucsaru este cercetat in arest la domiciliu intr-un dosar in care este suspectat de bancruta frauduloasa, respectiv ca a contractat un credit de 30 de milioane de euro de la CEC Bank pentru construirea complexului, iar dupa ce a intrat in insolventa ar fi instrainat activele, prezentand evidente contabile nereale.

"In acest moment mai sunt 202 imobile scoase la vanzare. Toate casele care sunt finalizate insa au diferite stadii de finisaje interioare respectiv rosu, gri, la gata. Sunt scoase la vanzare si anumite terenuri care ofera posibilitatea de extindere a terenului deja aferent curtilor anumitor imobile", au declarat pentru Mediafax reprezentantii Societatii Romane de Insolventa.

Acestia au mentionat ca pretul in cazul in care imobilele se valorifica individual variaza in functie de gradul de finisare al fiecaruia, de la 290 euro/mp pana la 390 euro/mp fara TVA (pretul este mediu atat pentru casa cat si pentru terenul aferent prin impartirea costului total la suprafata totala data de casa si teren). Pretul pentru valorificarea in bloc a activelor a fost stabilit in cadrul Adunarii Creditorilor la 20 de milioane de euro, creditorul principal al complexului fiind CEC Bank, care a finantat proiectul.

"Pretul de 20 de milioane de euro include cele 202 de imobile, terenul aferent acestora, respectiv 180 de metri patrati pentru fiecare imobil, plus alte loturi mici de teren", au explicat reprezentantii lichidatorului.

Citeste si:
CITR vinde 49 loturi de teren intravilan in Green City
CITR scoate la licitatie 49...

Omul de afaceri este suspectat si de distrugere, intrucat dupa intrarea in insolventa a societatii Green City Construct, acesta ar fi luat din apartamentele din complexul imobiliar, care erau utilate complet, mobila si centralele termice, pentru a nu le preda lichidatorului juridicar, au mai spus surse din randul anchetatorilor.

Prejudiciul produs in acest dosar a fost estimat, pana in prezent, la 1,5 milioane de lei. Dumitru Bucsaru este fostul patron al clubului Unirea Urziceni si este cunoscut drept un apropiat al fostului presedinte Traian Basescu si al Elenei Udrea.

Green City este un ansamblu rezidential dezvoltat pe un teren de 120 de hectare, in localitatea ilfoveana 1 Decembrie. Firma este controlata de Dumitru Bucsaru si de fiica acestuia, Iuliana Zenaida Bucsaru, prin intermediul firmelor Valahorum, Perfect City si Comaico.

Citeste si:
Bancruta frauduloasa: Dumitru Bucsaru, cercetat in arest la domiciliu
Bancruta frauduloasa: Dumitru...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Citește și
Primăria Sectorului 6 ridică 4 blocuri de locuințe sociale
Setari Cookie-uri