Performanta fondurilor de investitii imobiliare europene in proprietati comerciale a depasit-o pe cea a vehiculelor similare americane anul trecut, arata Indexul IPD Global Property Fund al MSCI. Indexul arata cresteri puternice atat pentru proprietatile din Marea Britanie, cat si pentru cele din Europa Continentala, iar pietele din Germania si Europa Centrala si de Est au inregistrat cele mai bune randamente din propria istorie in cadrul indexului.

MSCI arata ca randamentele nete ale fondurilor pan-europene au fost de 13,7% anul trecut, mult peste nivelul de 11,7% inregistrat de cele din SUA. Fondurile din UK au fost cele mai performante, potrivit indexului IPD, cu un randament de 15,9%.

MSCI noteaza ca piata imobiliara europeana a inregistrat o revitalizare in ultimele 18 luni. Incetinirea pietei din UK si natura muribunda a pietei din Europa Continentala in 2012-2013 adusese randamentele aproape de zero. De atunci, insa, lucrurile au inceput sa isi revina, iar in 2014 indicele pentru pietele europene a fost peste media globala, potrivit realestate.ipe.com. MSCI mentioneaza totusi ca pentru unele piete rezultatele indexului ar trebui tratate cu precautie, in conditiile in care pentru unele tari europene a existat un numar redus de proprietati luate in calcul. Astfel, la nivel de active, piata din Marea Britanie este insa cea mai performanta cu un randament mediu al proprietatilor de 17,2%, luand in calcul proprietatile incluse in index.

Majoritatea celorlalte piete europene au inregistrat performante bune. Germania si Europa Centrala si de Est au inregistrat, potrivit indexului, cele mai bune randamente din istoria pietelor in cadrul indexului, de 12,3%, respectiv 13,6%. Imbunatatirea pe cele doua piete este considerabila fata de anul trecut, cand randamentele s-au ridicat la 7,2% in Germania si 3,5% in ECE. De asemenea, chiar daca Franta si Europa de Sud raman la randamente joase comparativ cu perioada dinaintea crizei financiare, MSCI noteaza ca au depasit totusi o etapa si s-au intors la randamente de 9,2%, respectiv 11,9%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri