BERD investeste 35 mil. de euro intr-o companie imobiliara

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) va investi 35 de milioane de euro, alaturi de compania israeliana BSR Europe, pentru o societate mixta destinata proiectelor imobiliare din noua tari din Europa de Est, informeaza un comunicat al bancii de investitii.

BSR Europe va investi in urmatorii ani 50 de milioane de euro, iar ceilalti investitori vor furniza 30 de milioane de euro, in proportii egale, ducand investitia totala la o suma potentiala de 115 milioane de euro. Fondul de investitii imobiliare, care nu are inca un nume, va dezvolta si conduce proprietati in capitalele, dar si in orasele mai mici din Bulgaria, Croatia, Georgia, Moldova, Muntenegru, Romania, Rusia, Serbia si Ucraina, informeaza NewsIn.

Banii vor fi investiti gradual in anii urmatori, in proiecte care vor fi prezentate de BSR. Directorul pentru Proprietati si Turism al BERD, Ilaria Benuci, a declarat ca banca va ajuta dezvoltarea joint-venture-ului pentru proiecte de cartiere rezidentiale, retail, cladiri de birouri, intr-o regiune cu resurse financiare limitate.

BSR Europe a fost infiintat in anul 1999, este listat la Bursa din Tel Aviv si desfasoara 22 de proiecte in Cehia, Ungaria, Polonia, Romania, Bulgaria, Georgia, Cipru si Slovacia.

Presedintele consiliului de administratie al BSR, Kalman Sufrin, a spus ca joint-venture-ul format alaturi de BERD reprezinta un vot de incredere pentru firma israeliana, din partea bancii. BSR doreste sa devina cel mai important jucator pe piata imobiliara de Europa Centrala si de Est, conform lui Sufrin. BERD a investit, pana la sfarsitul lunii iunie, 1,1 miliarde de euro in 60 de proiecte de turism si imobiliare din Europa de Est si din Comunitatea Statelor Independente.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Citește și
Ar putea schimba pensiile private regulile jocului in piata imobiliara?
Setari Cookie-uri