Potrivit lui Hrituc, intr-o prima etapa va fi reamenajata hala destinata legumelor si fructelor, prin construirea unui corp de doua etaje, in interiorul caruia vor fi amplasate 18 spatii comerciale dotate cu toate utilitatile. in aceste spatii vor fi comercializate produse din carne, branzeturi, lactate, produse de panificatie.

"La parter va fi pastrata actuala piata, insa cu o noua infatisare, va fi adusa la standarde europene, aceasta piata fiind nemodernizata de aproximativ 30 de ani", a mai afirmat Hrituc.Termenul avansat de directorul din primaria sectorului 6, Piata Agro-Alimentara si cele 18 spatii comerciale vor fi gata pana la 31 martie 2007.

Lucrarile de modernizare a Pietei Drumul Taberei au fost demarate in urma cu doua saptamani si sunt executate in baza unui parteneriat public-privat. in jurul acestui complex de trei etaje, pe o suprafata de 100 mp, vor fi amenajate spatii comerciale in care vor fi vandute atat produse agroalimentare, cat si produse nealimentare.Tot in aceasta perioada, pe aleea din jurul pietei, vor fi amenajate doua spatii destinate produselor nealimentare, de aproximativ 50 mp.

De asemenea, in locul actualului bazar, care in momentul de fata "e doar o adunatura de tarabe" va fi construit un corp de cladire in care vor fi comercializate doar produse de uz casnic si haine. Noul corp va fi gata abia in anul 2008.

"Piata Drumul Taberei, cea mai mare din cartierul cu acelasi nume, va ramane functionala si asiguram cetatenii ca aici va fi desfasurat un comert civilizat, continuu, fara sa fie afectat ritmul normal de aprovizionare", a spus Cristian Hrituc. In Piata Mogioros, in momentul de fata exista 180 de tarabe si zilnic, aproximativ 6.000 de bucuresteni isi fac cumparaturile aici.