Primaria Arad va definitiva, in urmatoarele doua luni, un plan de atragere a investitiilor, in perspectiva infiintarii unui pol de dezvoltare Arad-Timisoara, oferta municipalitatii aradene cuprinzand locuinte pentru angajatii marilor companii si facilitati la plata impozitelor.

Primarul Aradului, Gheorghe Falca, a anuntat, joi, intr-o conferinta de presa, ca municipalitatea lucreaza la un plan de atragere a investitiilor, care presupune lansarea unor pachete de facilitati acordate mediului economic, transmite corespondentul Mediafax.

Potrivit edilului, oferta orasului catre investitori face parte din planul infiintarii polului economic Arad-Timisoara, orasul de pe Bega avand deja stabilite pachete de facilitati pentru companii. ”Impreuna cu Banca Mondiala, am gandit ca un pol Arad-Timisoara sa fie realizat in 10-20 de ani, un pol care sa aiba peste 600.000 de locuitori. In aceasta zona a Europei, de la Budapesta la Bucuresti, lipseste un mare pol de dezvoltare”, a spus Falca.

El a declarat ca Primaria Arad ”pregateste in acest moment un pachet cu facilitati pentru mediul economic, care inseamna infrastructura, spatii de locuit si reduceri la plata impozitelor locale”. ”In perspectiva infiintarii polului de dezvoltare, cele doua orase trebuie sa-si prezinte oferta. Timisoara are deja un pachet trecut in documentatia lor, Aradul se pregateste acum pentru aceasa oferta”, a precizat edilul.

Planul de atragere a investitorilor ar urma sa fie supus aprobarii consilierilor locali la finalul lunii iunie, dupa ce se va afla in dezbatere publica. Falca a afirmat ca, in principiu, oferta va cuprinde pachete diferite in functie de valoarea investitiilor, respectiv pentru investitii de pana la un milion de euro, de pana la cinci milioane de euro sau peste aceasta suma.

Una dintre facilitatile importante ce va fi acordata companiilor este asigurarea de locuinte pentru 30 pana la 50 la suta dintre angajati. ”Aceste locuinte vor fi construite de municipalitate, cu fonduri locale, special pentru angajatii companiilor”, a spus Falca.

Edilul a declarat ca se poate incepe construirea de locuinte inca din acest an, imediat ce Consiliul Local aproba strategia de atragere a investitiilor. Primarul nu a precizat cate locuinte se pot construi, afirmand ca informatiile vor fi oferite la finalizarea strategiei, peste doua luni. Oferta de locuinte, spune primarul, vine in contextul in care forta de munca este atrasa greu din alte zone ale tarii, din cauza salariilor insuficient de atractive pentru a acoperi si plata chiriei in Arad.

Falca a adaugat ca Primaria a inceput demersurile pentru infiintarea asociatiei zonei metropolitane Arad, iar dupa ce si Timisoara isi va delimita zona metropolitana se va crea polul economic, care va unifica proiecte si strategii ale celor doua administratii. Primarul a spus ca a prezentat toate aceste informatii la Londra, zilele trecute, cu ocazia ridicarii distinctiei ”Destinatie excelenta de afaceri”, obtinuta de orasul Arad de la Adunarea Europeana pentru Afaceri (EBA) din Oxford. ”Am prezentat la Londra aceasta oportunitate de afaceri, iar mai departe urmeaza sa mergem in marile capitale si la marile camere de comert”, a spus Falca.

Edilul a adaugat ca, daca in 2004 orasul avea 31.000 de locuri de munca, astazi are 68.000, fiind pe locul cinci la nivel national la exporturi, cu peste doua miliarde de euro, de cinci ori mai mult decat inainte de 1989 si de zece ori mai mult decat in urma cu 11 ani.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri