P&G

P&G

Biroul P&G din Romania este in zona Pipera, iar gigantul FMCG a implementat in sediul de pe plan local de ani de zile elemente care acum au devenit aproape un must in orice amenajare de birou. Un alt element definitoriu al biroului local este Studioul de Colaborare Video, unde este implementata tehnologia de teleprezenta, care asigura si faciliteaza colaborarea, in acelasi timp cu reducerea costurilor deplasarilor, astfel incat cineva poate sa “Fie departe, fara ca de fapt sa paraseasca biroul”, povesteau in 2010 oficialii P&G pentru Wall-Street intr-un reportaj la sediul companiei din Iride Business Park.

In plus, angajatii P&G au la dispozitie si o sala speciala de lectura in sediul Iride – Silent Room – gandita pentru a asigura un cadru optim concentrarii.

Mcdonald's

Mcdonald's

Intregul concept al amenajarii sediului McDonald's din zona Piata Victoriei a avut la baza ideea de individualizare, de crearea unui loc in care fiecare sa se poata regasi, a unei atmosfere in care atat angajatii, cat si clientii, sa se simta familiar. De asemenea, in sediu mai exista si un spatiu de intalniri individuale, cu canapele, flori si un dulap cu trofee, diverse distinctii primite de companie de-a lungul anilor.

Bucataria si o mica zona pentru savurarea cafelei se mai numara printre lucrurile de care angajatii au parte in noul sediu. Bucataria este de altfel un loc extrem de important pentru echipa, aici, in fiecare vineri, se organizeaza un eveniment de socializare, un moment in care toata lumea se intalneste in bucatarie, de obicei pentru a lua masa impreuna. In cadrul acestor intalniri au loc si mese etnice, cu specific diferit, de la libanez, la chinez.

Microsoft

Microsoft

Sediul Microsoft a fost improspatat de companie in urma cu doi ani pentru a sublinia si mai mult caracterul prietenos, centrat pe oameni al noului brand Microsoft. In spatiu s-au transferat si o parte din atributele pe care Microsoft vrea sa le comunice despre sine, un brand pasional, inovator, prietenos si mult mai aproape de client.

Conceptul reamenajarii este cel de micro-oras, culoarele au numele unor bulevarde sau strazi celebre, cum ar fi Broadway, Champs Elysees sau Wall-Street, salile de conferinta incorporeaza elemente care duc cu gandul la locuri din viata publica, cum ar sala de cinema sau cea de teatru. Mocheta din birou este completata de semne directionale in forma de „dale” similare cu cele din Windows 8. Spatiul este unul care sugereaza ideea de comunitate, insa la baza amenajarii continua sa stea, ca si pana acum, conceptul de "workplace advantage"- prin care Microsoft organizeaza spatiul punand accentul pe colaborare, atentie la factorul uman si flexibilitate.

Pepsi

Pepsi

Birourile luminoase, sala de masa si de fumat amenajate astfel incat sa inspire relaxare, sali de conferinta clasice, dar si spatii neconventionale pentru sedinte, acestea sunt doar cateva dintre “aromele” care definesc sediul PepsiCo in Romania.

Coca-Cola Hellenic

Coca-Cola Hellenic

Coca-Cola Hellenic Romania are biroul in zona de Nord a Capitalei, iar spatiul amenajat in urma cu 3 ani este unul extrem de prietenos si colorat.