Casa Zottu din Constanta este scoasa la vanzare la un pret de pornire de 800.000 euro prin Artmark Historical Estate. Proprietatea cu vedere la mare are o suprafata construita de peste 500 mp.

Casa Zottu, numita astfel dupa primul ei proprietar – Gheorghe Zottu – a fost ridicata in perioada 1898-1900. Gheorghe Zottu a fost unul dintre cele mai importante personalitati ale orasului Constanta in aceea vreme. Fost judecator de instructie in Pitesti, el a devenit din 1895 presedinte al Tribunalului Constanta.

casa zottuProprietatea care i-a servit ca locuinta juristului Gheorghe Zottu a fost construita in stil eclectic, avand si motive rococo. Cladirea a fost din 1928 sediului Consulatului Lituaniei la Constanta, iar in anii 30 era in proprietatea Societatii de Asigurari Steaua Romana.

casa zottuArtmark Historical Estate functioneaza dupa modelul firmelor de consultanta imobiliara si isi propune sa promoveze proprietati de patrimoniu si sa structureze o nisa in piata de real-estate. “Organizarea acestei piete, crearea reperelor privind evaluarea acestui tip de imobile, atragerea atentiei investitorilor si pasionatilor fac toate parte din obiectivele Artmark Historical Estate”, potrivit oficialilor companiei.

Artmark este o casa de licitatii de arta infiintata in 2008 care selecteaza, evalueaza si pune in circuitul pietei de arta opere cu autenticitate garantata, sustinand in paralel activitatea Centrului Cultural ArtSociety, care organizeaza expozitii de arta la nivel national. In cei cinci ani de existenta, Artmark, liderul pietei de arta din Romania (76% cota de piata in 2013, conform datelor Indexului Pietei Romanesti de Arta), a organizat peste 120 de licitatii de arta, care au pus in vanzare peste 15.000 de opere de arta si obiecte de colectie (dintre care, numai in 2013, aproximativ 5.000). Piata licitatiilor de arta din Romania s-a situat in 2013 la aprox. 15,1 milioane euro (comparativ cu valoarea de 14,6 milioane euro in 2012 si 13,7 milioane euro in 2011), intr-o piata de arta ce poate fi estimata ca depasind 28 milioane euro. Diversificarea ofertei in piata a dus la cresterea numarului de tranzactii, licitatiile de arta inregistrand adjudecarea mai multor obiecte de arta decat in 2012 cu 6%.

Citeste si:
Real estate de nisa la Artmark: divizie de cladiri istorice
Artmark intra pe o noua nisa...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Ministerul nu este interesat de casele istorice Greceanu si Teleki