Ultimele tarife solicitate de proprietarii spatiilor inchiriate in marile orase pornesc de la mai putin de 3 euro pe metru patrat pe luna (inclusiv in Capitala), dar depasesc pragul de 20 de euro pe metru patrat pe luna pentru anumite spatii, depasind uneori ofertele din cladirile de birouri de clasa A. Diferenta este data atat de localizare, cat si de tipul fiecarui imobil, arata o analiza a Spatiicomerciale.ro, proiectul comercial dezvoltat de Imobiliare.ro,

Analiza prezinta o analiza a preturilor de inchiriere practicate pe segmentul office de catre proprietari de vile sau spatii de clasa B sau C, intocmita pe baza ultimului pret solicitat pentru proprietati care au ramas in baza de date marcate ca fiind inchiriate.

Analiza nu a luat in calcul spatiile de birouri din cladirile de birouri de clasa A.

De la ce preturi pornesc tarifele pentru spatiile de birouri in marile orase:

Preturi spatii birouri in Bucuresti

In Capitala, valorile finale de listare pentru ofertele iesite din piata pornesc de la mai putin de 3 euro pe metru patrat pe luna si se apropie de 18 euro pe metru patrat pe luna. In categoria celor mai accesibile se incadreaza un spatiu de clasa B, de 180 de metri patrati, situat la mansarda unei vile din Pipera, al carui ultim pret solicitat a fost de 450 euro. La celalalt capat al spectrului, o suprafata similara (180 de metri patrati), amplasata insa intr-o cladire de birouri dedicata din zona Floreasca, a avut un pret de 18 euro pe metru patrat pe luna, conform Spatiicomerciale.ro.

Preturi spatii birouri in Timisoara

In orasul de pe Bega, ultima suma solicitata pentru mai multe birouri amenajate in mod independent intr-o cladire din zona Balcescu s-a situat la 1 euro pe metru patrat. La polul opus, cea mai scumpa proprietate inclusa pe lista proprietatilor inchiriate de pe Spatiicomerciale.ro este una amplasata ultracentral, intr-o cladire istorica din Piata Unirii (Casa Savoya), care a ajuns la 25 de euro pe metru patrat pe luna.

Preturi spatii birouri in Brasov

In orasul de la poalele Tampei, tarifele birourilor inchiriate de pe portal pornesc de la putin peste 2 euro pe metru patrat. Acesta este cazul unei suprafete de 140 de metri patrati, amplasata la mansarda unei vile din zona Blumana, al carei ultim pret cerut a fost de 2,3 euro pe metru patrat pe luna. Pe de alta parte, in zona Centrul Civic, un spatiu tot de 140 de metri patrati a fost listat la 20 de euro pe metru patrat pe luna.

Preturi spatii birouri in Constanta

In orasul de la malul marii, zona Trocadero, o vila de circa 200 de metri patrati, pretabila pentru functionarea unei firme, a fost promovata pe Spatiicomerciale.ro cu 2,26 de euro pe luna. In zona centrala a orasului insa, ultimul pret cerut pentru un fost sediu bancar (in suprafata de 227 de metri patrati) a fost de 22 de euro pe metru patrat pe luna.

Preturi spatii birouri in Cluj-Napoca

In zona Floresti, o cladire finalizata in 2008, structurata pe D+P+2E+M si avand o suprafata totala de aproximativ 1.000 de metri patrati, a avut o valoare de listare de 1,64 de euro pe metru patrat pe luna. In zona Marasti, un spatiu de 70 de metri patrati, amplasat intr-o cladire de birouri, a iesit din piata la un pret cerut de circa 17 euro pe metru patrat pe luna.

Preturi spatii birouri in Iasi

In apropiere de spitalul CFR, un imobil de 2.000 de metri patrati, pretabil ca spatiu de birouri, a avut un ultim pret cerut de 2 euro pe metru patrat pe luna. In zona Centrul Civic, valoarea de listare pentru un spatiu (de 665 de metri patrati) a fost de 15 euro pe metru patrat pe luna.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri