Piata imobiliara din Paris este una foarte scumpa. Preturile apartamentelor si ale proprietatilor imobiliare sint printre cele mai mari din Europa.
Parisul este orasul care ofera o gama larga de posibilitati de petrecere a timpului liber. Micile buticuri sic, marile magazine de haine, cunoscutele galerii de arta, spatiile moderne de petrecere a timpului liber, restaurante superbe cu specific frantuzesc, brinzeturile, vinurile, pietele in stil vechi, strazile elegante, parcurile pline de verdeata, precum si riul Sena sint doar citeva dintre atractiile sale. Nu mai vorbim de monumentele istorice.

Case scumpe

Preturile apartamentelor si ale locuintelor din Paris sint mai mari decit cele din marile orase europene si pot parea exagerate pentru unii cumparatori. Numeroasele atractii ale Parisului, care se gasesc in toate zonele acestuia, sau luxul specific frantuzesc, precum si o exagerare a pietei locuintelor sint doar citeva dintre cauzele acestor preturi mari.

Apartamentele noi se caracterizeaza printr-un pret mai mic decit cele situate in cladirile vechi cu o arhitectura deosebita. Astfel, un apartament de doua camere, cu o suprafata de 54 mp, situat intr-un imobil nou, se poate gasi cu aproximativ 190.000 de euro. Pentru zone centrale, pretul unui astfel de apartament creste considerabil. Cel mai mic pret la apartamente se gaseste spre periferie, acolo unde noile proiecte imobiliare scot la vinzare garsoniere si apartamente de doua si trei camere, cu preturi cuprinse intre 83.000 si 172.000 de euro. Pentru apartamentele situate in imobile vechi cu stiluri arhitecturale deosebite, preturile sint mai mari.

Astfel, un apartament cu doua camere situat intr-un asemenea imobil costa aproximativ 243.000 de euro, pe cind un apartament cu trei camere situat intr-un imobil similar, cu o suprafata de 68 mp, costa aproximativ 310.000 euro. Pentru o garsoniera care ofera o priveliste superba, aproape de centrul Parisului, situata intr-un imobil vechi, doritorii trebuie sa plateasca aproximativ 212.000 de euro. Pentru aceeasi garsoniera, de 32 mp, situata intr-o zona mai indepartata si care nu ofera o asemenea priveliste, pretul este de 137.000 de euro. Cu putin noroc, unii doritori pot gasi si garsoniere mai ieftine, sub pretul de 80.000 de euro, insa acestea, de obicei, nici nu apuca sa iasa pe piata si sint vindute.

Chirii duble

In ceea ce priveste sumele obtinute atunci cind se doreste inchirierea unui apartament, francezii au doua practici. Inchirierea apartamentelor si a garsonierelor se face pe o perioada de o saptamina sau pe o perioada de o luna. Daca se ia in calcul achizitionarea unui apartament pentru a fi inchiriat turistilor care vin sa viziteze Parisul, se ia in considerare prima varianta, care este net mai avantajoasa. O garsoniera se inchiriaza cu 380 de euro/luna, insa aceeasi locuinta poate ajunge sa fie inchiriata cu peste 500 de euro/luna, daca se va percepe o chirie saptaminala de aproximativ 125 de euro.

Investitia se va recupera foarte greu, in aproximativ 22 de ani, daca garsoniera respectiva costa 137.000 de euro. In ceea ce priveste apartamentele, 650 de euro este chiria perceputa pe luna pentru un apartament de doua camere situat intr-o zona decenta. Un apartament cu trei camere se inchiriaza cu aproximativ 1.000 de euro/luna, iar unul de patru camere cu aproximativ 1.400 de euro/luna. Daca analizam chiriile percepute in Paris fata de alte capitale europene din Europa Centrala si de Vest, putem observa ca acelea din capitala Frantei sint aproape duble fata de celelalte metropole.

Sursa: http://www.cotidianul.ro/index.php?id=5352&art=179&cHash=e335ef7d75

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri