Mallul Galleria Buzau, vandut anul acesta de GTC catre o companie locala detinuta de omul de afaceri Liviu Avram, ar putea deveni primul centru comercial in care va functiona un tribunal, judecatoria Buzau urmand sa inchirieze un spatiu aici.

Judecatoria Buzau ar putea sa functioneze in Galleria Mall din oras, dupa ce la licitatie au fost inscrise cinci oferte - trei sedii de firme si doua centre comerciale -, iar in urma evaluarii patru dintre acestea au fost eliminate, ramanand doar mall-ul, transmite corespondentul Mediafax.

Reprezentantii Judecatoriei Buzau vor sa inchirieze un spatiu de 1.500 de metri patrati in care sa functioneze instanta, incepand din septembrie. Instanta buzoiana isi desfasoara activitatea, in prezent, in aceeasi cladire cu Tribunalul Buzau, insa sediul este vechi, iar spatiul insuficient.

La licitatia pentru un nou sediu au fost inscrise cinci oferte - trei sedii de firme si doua centre comerciale. In urma evaluarii ofertelor, patru dintre acestea au fost descalificate, ramanand in cursa doar centrul comercial Galleria Mall. Ofertele au fost analizate de o comisie formata la nivelul Judecatoriei Buzau.

Chiria pentru tribunalul din Galeria Buzau: 15.000 euro pe luna

Reprezentantii Galleria Mall trebuie sa mai obtina avize de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, Jandarmerie, Administratia Penitenciarelor, pentru a putea fi semnat contractul de inchiriere. De asemenea, ofertantul trebuie sa se ocupe de compartimentarea spatiului pus la dispozitie si de intretinerea acestuia pe o perioada de cinci ani, pentru o chirie de 15.000 de euro lunar, suma maxima alocata de Ministerul Justitiei.

Citeste si:
Programul mall-urilor din Bucuresti de Paste
Programul mall-urilor din...

Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, declara, anul trecut, intr-o vizita la Buzau, ca ministerul va cauta resurse pentru construirea unei noi judecatorii. Deocamdata insa, ministerul a alocat bani pentru inchirierea unui spatiu pe o perioada de cinci ani.

Centrul comercial Galleria Mall a fost construit in anul 2008 de catre dezvoltatorul GTC Romania si a fost cumparat in anul 2015 de catre societatea buzoiana Eurosting Aaw Industry SRL. Mall-ul are o suprafata de peste 20.000 de metri patrati, iar spatiul destinat Judecatoriei Buzau ar urma sa ocupe aproximativ 8-9% din suprafata totala a cladirii.

Sursa foto: Facebook/GalleriaBuzau

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Cinematografele stradale, inchise de salile de cinema din malluri