Horatiu Florescu, The Advisers/Knight Frank: Vrem ca 2015 sa fie cel mai bun an al nostru. Ne-am atins deja obiectivul initial pentru intreg anul

Horatiu Florescu, chairman & CEO al The Advisers/Knight Frank, spune ca obiectivul companiei este ca 2015 sa fie cel mai bun an de la infiintare. Potrivit lui Florescu obiectivul setat initial pentru acest an a fost deja atins, iar pana in prezent compania a intermediat inchirierea unei suprafete de 65.000 mp de birouri, majoritatea contracte pre-lease.

Printre cele mai importante tranzactii intermediate de The Advisers/Knight Frank in acest an se numara preluarea de catre Oracle a 10.400 mp in Sky Tower si tranzactia Genpact in Hermes Business Campus III (pana la 25.000 mp). De asemenea, potrivit lui Florescu este doar o chestiune de timp pana la anuntarea primei tranzactii in Oregon Park, proiect dezvoltat de Portland Trust in Floreasca. In 2014, compania a inregistrat, potrivit lui Florescu, o crestere de 20% fata de 2013.

Legat de piata, Horatiu Florescu spune ca segmentul de birouri este foarte activ in continuare si in plus s-a dezghetat si partea de investment. In ceee ce priveste nivelul tranzactiilor de birouri, Florescu considera ca piata va fi la un nivel similar cu cel din 2014, cand s-au intermediat circa 300.000 mp de birouri.

Legat de provocarile pietei, Horatiu Florescu considera ca in prezent in imobiliare este mult mai multa nevoie de consultanta, piata devenind mai sofisticata. In acest context, Florescu spune ca este in plina consolidare a echipei si vizeaza sa angajeze oameni cu o experienta mai mare in tranzactii mai sofisticate, vizand in recrutare inclusiv consultanti din Big Four. “Mergem pe ideea ca piata este din ce in ce mai sofisticata si avem nevoie de oameni cu o mai mare experienta in tranzactii mai complexe”, a explicat Florescu, care precizeaza ca luna iunie va aduce mai multe modificari in companie. Printre noutati se numara un nou department, dar si noi manageri pentru departamentele de strategy si investments.

Despre modificarile pe care compania este in curs sa le implementeze in aceasta luna, Floreascu nu a dorit pentru moment sa dea mai multe detalii, mentionand insa ca unul din obiectivele companiei este ca fiecare department sa fie in primele doua din piata in 5 ani. In acest sens, urmeaza in The Advisers/Knight Frank si o consolidare in departamentele de terenuri si industrial.

Citeste si:
Consultantii imobiliari cu cele mai mari cresteri in 2014
Consultanta imobiliara, pe...

The Advisers/Knight Frank s-a mentinut constant in top pe segmentul de birouri in ultimii ani, iar din 2010 pana in prezent a intermediat jumatate din cele mai mari 10 tranzactii de inchiriere din piata.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri