Casele de vacanta, concepute ca spatii specifice in ansambluri de blocuri, au creat un segment al pietei imobiliare care se afla in plin proces de maturizare datorita unei cereri din ce in ce mai bine definite, ce va dinamiza puternic, in urmatorii ani, investitiile pe aceasta nisa

Dezvoltatorul imobiliar AlfaRom a demarat in Sinaia, in octombrie 2005, construirea unui ansamblu de case de vacanta, concepute ca spatii specifice in ansambluri de blocuri. Complexul Colina Florilor va fi finalizat in trei etape, pana in octombrie 2007. Constructia primului bloc va fi terminata in noiembrie 2006, apartamentele pe intreg ansamblu fiind deja contractate in proportie de 65%.

"Colaborarea cu Primaria orasului Sinaia este foarte buna. Pentru ca am colaborat bine si pentru ca avem incredere in potentialul zonei, nu numai din punct de vedere turistic, AlfaRom va dezvolta aici inca un proiect imobiliar pentru locuinte de vacanta, la dimensiuni mai mari si mai complex. Noul ansamblu, aflat deja in faza de proiectare, va cuprinde atat case individuale cat si blocuri, cu diverse regimuri de inaltime. si aici vom continua conceptul nostru- Locuieste in spatiul propriu si distreaza-te oriunde", a declarat pentru Rompres managerul AlfaRom Holding, Zohar Yigal Moshe.

Ansamblul Colina Florilor se va intinde pe o suprafata de 4.200 metrii patrati, costurile lunare de intretinere a unui apartament fiind potrivit dezvoltatorului de 20-30 de euro. Cele trei blocuri ale cartierului Colina Florilor ofera atat un amplasament intr-o zona pitoreasca si linistita, precum si acces la infrastructura de transport si telecomunicatii. Daca se adauga facilitatile de care dispune statiunea, precum partiile de schi, locuri de distractie in aer liber, dar si in incinte inchise, putem spune ca un apartament construit la standarde moderne reprezinta cea mai sigura investitie pentru o locuinta de vacanta", a mai precizat Zohar Yigal Moshe.

Fiecare bloc, cu regim de inaltime P + 7, ofera atat garsoniere, apartamente de doua si trei camere cat si duplexuri la ultimul nivel. Ca noutate, fiind vorba, in cea mai mare parte, de locuinte de vacanta, fiecare apartament este dotat cu centrala termica proprie pentru ca fiecare sa plateasca doar pentru perioada in care locuiesc. De asemenea, fiecare bucatarie va fi utilata complet, atat cu mobilier cat si cu aragaz cu hota. Suprafetele utile variaza intre 32 mp, pentru o garsoniera si 67 mp pentru trei camere, iar pretul este de 800 de euro/mp, AlfaRom oferind prin colaborarea sa cu Bancpost facilitati la contractarea creditelor imobiliare.

In ultimii ani, traiectoria investitiilor in locuinte de vacanta a fost una crescatoare, desi nu la nivelul asteptat. Prin cresterea puterii de cumparare a romanilor, cat si datorita schimbarii mentalitatii asupra
spatiului destinat odihnei, se asteapta ca in viitor tranzactiile pe acest segment sa dinamizeze piata.Tot mai multi oraseni prefera ca la finele fiecarei saptamani sau in concedii sa evadeze din peisajul cotidian si sa se indrepte in special spre zonele de munte, pentru a se relaxa.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
AFI Europe cumpara 75% din Casa Radio cu 60 mil. euro