Vila Mitropolie

Vila Mitropolie

Intr-o zona care te inconjoara cu liniste, cand urci spre Mitropolie, gasesti o cladire plina de vraja, in care piatra impunatoare danseaza cu lemnul sculptat delicat, in care spatiile masive se joaca cu terasele pline de lumina si care pastreaza cu staruinta elementele initiale: cum ar fi liftul din lemn de mahon de la 1920.

Vila lui Ceausescu din Predeal

Vila lui Ceausescu din Predeal

Casa din Predeal, construita in 1927, pare a fi scoasa din povesti. Casa, folosita de Nicolae Ceausescu ca resedinta de protocol, este protejata de o priveliste aproape magica. Terenul, de peste 1.300 mp, in partea din fata, de unde se vede abruptul Nordic al Muntilor Bucegi, este dominat de cativa brazi batrani, iar in spate, ofera o priveliste catre Muntii Piatra Mare si Postavarul.

Vila Vintila Bratianu

Vila Vintila Bratianu

In 4 august 1916, in biblioteca de stejar a vilei lui Vintila Bratianu, Romania a semnat Conventia prin care s-a alaturat Antantei in Primul Razboi Mondial, moment care a stat la baza fauririi Marii Uniri.

Vila Ciulli

Vila Ciulli

Pe Intrarea Armasului, in apropiere de piata Lahovari, chiar in capatul strazii, se ridica vila arhitectilor interbelici Tascu si Maria Ciulli.

Sursa foto: Mircea Dragos