In prima jumatate a anului 2015, Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM) a acordat cu 40% mai multe garantii pentru programul Prima Casa, acestea ajungand la 1,3 miliarde de lei.

In primele sase luni, FNGCIMM a acordat peste 15.600 de garantii, fata de 11.100 in primele luni din 2014. Valoarea totala a garantiilor la sase luni in 2014 a fost de 890 de milioane de lei. In topul pe judete, in functie de numarul garantiilor acordate, conduce in continuare municipiul Bucuresti, cu 27,01% din total, urmat de judetul Ilfov cu 14,83%, Cluj, cu 6,47%, si Timis cu 6,28 %. Judetele Brasov, Iasi, Constanta si Sibiu au inregistrat procente cuprinse intre 3 si 5% fiecare. La polul opus se afla Covasna (0,23%) si Harghita (0,16%), scrie Mediafax.

Din datele statistice reiese ca Programul Prima Casa a fost accesat cu preponderenta de tineri cu varsta cuprinsa intre 26 si 35 de ani, care au preferat achizitionarea apartamentelor de doua camere. Plafonul disponibil in acest moment in cadrul programului Prima Casa este de circa 978 milioane lei, suma ce include si circa 18 milioane lei, destinata pentru garantarea creditelor in vederea achizitiei sau construirii unei locuinte de catre persoanele fizice cu cetatenie romana care locuiesc in strainatate - componenta diaspora a Programului.

De la inceputul Programului Prima Casa, in anul 2009, si pana la data de 15 iulie, FNGCIMM SA a acordat peste 148.500 de garantii, in valoare de circa 2,8 miliarde de euro, pentru credite accesate in valoare de peste 5,64 miliarde de euro. Valoarea medie a finantarii accesate in cadrul programului este de 38.024 euro. Credite prin Programul Prima Casa, cu garantii acordate de FNGCIMM, pot fi accesate de la BCR, BRD - Groupe Societe Generale, Raiffeisen Bank, Banca Romaneasca, Alpha Bank, OTP Bank, Banca Transilvania, CEC Bank, Bancpost, Piraeus Bank, Banca Comerciala Intesa Sanpaolo Romania, UniCredit Tiriac Bank, Credit Agricole Bank, Bank Leumi Romania, ING Bank, Marfin Bank, Creditcoop SA.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri